iPad, iPad 2 ve Yeni iPad (iPad 3) boyut ve çözünürlük karşılaştırması


Daha önceki incelemelerimiz ve video incelememizde de bahsetmiştik, yeni iPad’in çözünürlük ve boyutlarından da bahsetmeye çalışmıştık.

Şimdi ise sizlere iPad 1, iPad 2 ve Yeni iPad’in birebir boyutlarının karşılaştırmasını ve çözünürlükte nasıl bir etki olduğunu fotoğraflarla göstermeye çalışacağız.

Önce sizlere iPad 1, iPad 2, Yeni iPad ve Casio MX-120v model ofis hesap makinesinin yan yana fotoğrafını koymak istedik. Burada Casio hesap makinesini koymamızdaki anlam ise size teknolojinin nereden nerelere geldiğini bir nebze olsun hatırlatmaya çalışmak 🙂

Yukarıdaki fotoğrafdan da anlaşılacağı gibi iPad 2 ile Yeni iPad arasında neredeyse aynı ölçüler diyebileceğimiz ancak az da olsa bir fark gözleniyor. Aşağıdaki fotoğrafta ise bunu daha yakından görmek mümkün:



Yeni iPad görüldüğü gibi bir önceki iPad 2’ye göre çok az daha kalın, aynı zamanda gram olarak da bir önceki iPad 2’den daha ağır. Ancak bununla birlikte neler geliyor, bu kalınlık ve ağırlığın bize getirdiği bir avantaj olmalı, evet en büyük avantaj Retina Display adını verdiğimiz ekran çözünürlüğü.

Yeni iPad ile beraber 2048×1536 çözünürlüğüne ulaşıldı ve bu çözünürlük bir çoğunuzun evinde yer alan kocaman LCD , Plazma TV’de yer alan piksel sayısından fazlasının sadece 9.7 inch büyüklüğünde bir ekrana sığdırılması anlamına geliyor. Yani gözümüzün görebileceği taşınabilir en yüksek çözünürlük mobil alet Yeni iPad oluyor.



Aşağıda yakın plandan görüntülemeye çalıştığımız iPad 2 ve yeni iPad çözünürlüğünü görebilirsiniz. Fotoğrafların üstüne basarak büyük hallerini görmenizi tavsiye ederiz o zaman çözünürlük farkını daha net bir şekilde anlayabileceksiniz.

Daha da yaklaşmak gerekirse, aşağı yukarı şu şekilde bir sonuç gözümüze çarpıyor:

Bu size ekranın ne kadar çekici ve detaylı olduğunu anlatabilmek için sadece bir ipucu, en kısa zamanda ya da Yeni iPad’i bir yerde görürseniz mutlaka ekranını incelemenizi tavsiye ederiz.

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.