Yeni iPad, Yeni Rekor


Apple bir kez daha bilgisayar dünyasının dinamiklerini yerinden oynatmayı başaracak gibi gözüküyor. Apple yetkilileri bir basın açıklaması ile, yeni iPad’in çıktıktan sadece üç gün sonra tam 3 milyon satış rakamına ulaştığını duyurdu. iPad 2, çıktıktan sonra ilk çeyrekte toplam 4.6 milyon satmıştı. Asıl ilginç olan ise, Washington Post gazetesinin haberine göre alıcıların büyük bir çoğunluğunun ilk kez bir tablet PC alıyor olması. Tablet piyasasından büyük beklentisi olan Samsung ve Microsoft için bu hiç de iyi bir haber değil.

Aslında daha geçtiğimiz günlerde bir Samsung yetkilisi CNET isimli teknoloji sitesine verdiği röportajda; Samsung’un tablet piyasasında aradığını bulamadığını soylemiş ve strateji değişikliği olabileceği mesajını vermişti. Microsoft’un ise bu senin sonlarına doğru Windows 8 ile beraber yeni bir tablet (veya tabletler) çıkarması bekleniyor. Tabi o zamana kadar Apple’ın kaba bir hesapla toplam 100 milyona yakın iPad satacağını düşünürsek, Microsoft’un nasıl bir strateji ile kime tablet satacağını kestirmek gerçekten zor!



iPad 3, ayın 23’ünde bir çok ülke de daha satışa sunulacak ancak ülkemizde resmen ne zaman satışa başlayacağı henüz belli değil.

Kategoriler
Etiketler

1 Yorum

Seninkini ekle

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.