Eski iOS cihazlarında çalışmayacak iOS 6 özellikleri listesi


Orjinal iPad yani iPad 1 ve 3’üncü jenerasyon iPod Touch iOS 6 yazılım güncellemesini kullanamayacaklar.

Peki ya diğer cihazlar iOS 6’nın tüm özelliklerini kullanabilecekler mi, cevap malesef hepsini değil, işte cihaza göre hangi özelliklerin çalışmayacağına dair açıklamalı liste burada.

iPhone 3GS



  • Photo Stream’i paylaşma özelliği YOK
  • Email’deki VIP ve İşaretlenmiş kişi listesi güncellemesi özelliği YOK
  • Offline okuma listesi özelliği YOK
  • 3D haritalar ve turn-by-turn navigasyon özelliği YOK

Aslında listede iPhone 3GS’in teknik olarak kaldıramayacağını düşündüğümüz şeyler dışında olması çok kolay ve iPhone 3GS’in kaldırabileceği özelliklerin de iOS 6’da çalışmayacak olması enteresan.

iPhone 4

  • Siri YOK (zaten iOS 5’de gelen bu özellik o zaman sadece iPhone 4S için gelmişti)
  • 3D haritalar ve turn-by-turn navigasyon özellliği YOK
  • 3G üzerinden Facetime görüşme özelliği YOK

Aslında iPhone 4 kullanıcıları için ve bizim için de şaşırtıcı bir sonuç oldu, iPhone 4’ün işlemcisi açısından bakıldığında 3D haritaları anlamak mümkün ancak turn-by-turn navigasyon ve 3G üzerinden Facetime özelliğinin olmaması sanırım bir pazarlama taktiği.



iPad 2

iPad 2 iPhone 4S’le aynı işlemciye sahip bakalım neler eksik;

  • Siri YOK
  • 3G üzerinden Facetime görüşme özelliği YOK (iPad 2 Wi-Fi + 3G modeli)

3D harita özelliği iPad 2’de tahmin ettiğimiz gibi işlemciden dolayı gelmiş ancak beraberinde navigasyon da gelmiş. Navigasyon için çok işlemci gerektirmediği kesin ancak haritada bir paket mantığı güdülmüş sanırım.

Açıkçası Türkiye’deki iPhone 3GS ve iPhone 4 kullanıcıları için Google Maps’in yerine geçen Apple’ın yeni haritası aslında bir yükseltmeden ziyade biraz düşürme gibi olacak benim tahminimce, çünkü şu an test etmiş olduğumuz Apple’ın yeni haritaları, daha önceki incelemede yazmış olduğum gibi Google Maps’e Türkiye datasını sağlamakta çok yetersiz. Bir mekan sorgulamak istediğinizde buna ulaşmanız neredeyse imkansız, zamanla olmasını beklemekten başka çare yok.

3 Yorumlar

Seninkini ekle
  1. 1
    Emre Kaymak on Facebook

    Merhabalar ben sitenizede yazdım ama yardımcı olan çıkmadı sonuçta siz paylaşıyorsunuz. Ben 3gs kullanıyorum. Hani cydia dan ultrsan0w 5.1 i kurdum. ondan sonrada ultrasn0w adı altında bıtane daha program kurmam gerekıyormus ole acıklamıssınız yanı tum forumlar oyle ama o cıkmıyor searc de hatsız kullanmak zorunda kaldım lutfen yardım edın cok zor durumdayım ya…

  2. 3
    hk

    iphone 4 ümü yeni aldım ama apple ın yaptığına bak pazarlama taktiğiymiş bu telefon zaten üst telefonlarından ken yaptıkları haksızlık

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.