iPad Mini: Gerçek mi, değil mi?


Her ne kadar Steve Jobs ölümünden önce defalarca daha küçük veya daha büyük bir iPad’in gerekli olmadığını söylemiş olsa da, gözüken o ki Apple değişen market dinamiklerine ayak uydurmak için önümüzdeki aylarda daha küçük boyutlarda bir iPad çıkarmayı planlıyor. Haberler bu sefer ciddi ve bulgular Noel öncesi 7inch büyüklüğünde yeni bir iPad’in satışa sunulabileceğini işaret ediyor.

Geçtiğimiz sene çıkan düşük fiyatlı Amazon Kindle Fire ve yine geçtiğimiz günlerde Google tarafından açıklanan Nexus 7 isimli tabletlerin, tablet piyasasında yeni bir kitle oluşturduğunu düşünürsek, Apple’ın da, zaten pazarın büyük bir kısmını elinde bulundurduğu bu alanda rakiplerine ciddi bir darbe vurmak üzere olduğunu söyleyebiliriz. Yeni küçük iPad’in normal iPad ile aynı görünüm oranı ve çözünürlüğe, (1024 x 720) sahip olacağı ve fiyatının da $300 civarlarında olacağı tahmin ediliyor.



Yani mevcut olan tüm iPad uygulamaları zahmetsiz olarak bu yeni iPad’de de çalışacak. Sadece programcıların bazı menü tuşlarının büyüklüğünü değiştirmesi gerekebilir ama Android aletlerde yaşanan çözünürlük karmaşası ile karşılaştırınca bunun devede kulak gibi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Şu ana kadar iPad mini için birçok haber yapılmıştı ve birçok amatör tasarı çeşitli sitelerde yayınlandı. Apple’ın çıkaracağı her ürün zaten birçok dedikoduya maruz kalıyor ve genelde çıkan ürünler hiçte beklendiği gibi olmuyor. Ama herhalde yeni çıkacak mini iPad’in normal iPad ile, boyutları hariç birebir aynı görünüme sahip olacağını tahmin edersek, yanılacağımızı sanmiyoruz!

;

;



Kategoriler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.