Apple, 12 Eylül’de yeni Siri dillerini açıklayacak mı?


Türkiye’deki iPhone kullanıcılarının kuşkusuz en çok merak ettiği konulardan biri Siri’nin ne zaman Türkçe olarak servis vereceği! Takipçilerimizden bu konuyla ilgili sık sık mailler de alıyoruz ve bugüne kadar cevabımız ‘hayır şimdilik böyle bir bilgi yok’ idi.

Önce şunu söyleyelim ki; Apple’ın 12 Eylül sunumunda yeni iOS 6 özelliklerinden bahsetmesi bekleniyor ancak daha önce iOS 6 ile beraber geleceği belirtilen yeni Siri dilleri dışında başka diller açıklaması beklenmiyor. Yani şu an itibarı ile ufukta Siri’nin Türkçe konuşacağı görünmüyor. Ancak direk olmasa bile bazı dolaylı haberler Siri’nin Türkçe konuşmasının o kadar da sürmeyeceğini gösteriyor!

Siri, nuance isimli konuşma teknolojisinin alt yapısı ile çalıştığı biliniyor (her ne kadar ne Apple ne de Nuance şirketleri bunu resmen açıklamamış olsa da). Bu teknojiyi kullanan diğer bir şirket ise Dragon Dictation. Dragon Dictation da birçok sesli komut uygulamasına sahip. Bunlara Mac dikte de dahil! Dragon Dictation ayrıca Apple App Store’dan kendi başına bir uygulama olarak da indirebiliyor. Geçtiğimiz aylarda Türkçe de bu uygulamanın içine eklendi ve gayet iyi çalışıyor. Denemediyseniz mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Dediğimiz gibi dolaylı da olsa bu teknoloji şu an itibarı ile Türkçe olarak mevcut ve yakın zamanda Siri’nin Türkçe komutlara da cevap vermeye başlaması artık çok da şaşırtıcı olmaz!



Şimdilik bunla ilgili kesin bir haber yok ancak, biz iPhoneTurka ekibi olarak gelişmeleri yakından takip ediyoruz!

Her halukar da gelişmelerden anında haberdar olmak istiyorsanız, 12 Eylül Çarşamba günü Türkiye saati ile 20:00′de başlayacak Apple tanıtım etkinliğini kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Tanıtımı canlı anlatımla (yazılı ve resimli olarak) sizlere anında aktaracağız.

Sunumu canlı takip etmek için aşağıdaki linkten etkinliğe katılmanız yeterli:

iPhone 5 Tanıtımı Canlı Anlatım Etkinliği



Kategoriler

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.