iPhone 5’in kamera sistemi nasıl olacak?


Çok şaşırtıcı ama bu sorunun cevabını kimse bilmiyor! Yani şaşırtıcı olan şu; iPhone 5 ile ilgili neredeyse bilinmeyen hiçbir şey kalmadı ama Apple bir şekilde kamera ile ilgili yenilikleri gizli tutmayı başardı. Aslında Apple bundan 2 sene öncesine kadar ürettiği ürünleri çok iyi gizleyebilmesi ile ünlüydü. Öyle ki: iPhone ve iPad gibi ürünler hakkında, Apple tarafından resmen açıklandığı güne kadar net hiçbir şey bilinmiyordu. Şirketin iyice büyümesi ve ünlenmesi ile beraber Asya’dan Amerika’ya, Avrupa’dan Avustralya’ya neredeyse duyulmadık bilinmedik bir şey artık kalmıyor ve meşhur Apple Lansman’ları birkaç ufak yenilik dışında resmen formaliteye dönüşüyor.

Tabi halen bunun aksini düşünenler de var. Bir kısım medya Apple’ın bizzat kendisinin gerçek olmayan iPhone 5 prototipleri ve haberlerini bilerek  sızdırdığını iddia ediyor. Bu da bir ihtimal ama herne kadar Apple çok zengin bir şirket olsa da, böyle bir şey için para ve özellikkle vakit harcadığını düşünmüyoruz. Ama olmaz, olmaz diye bir şey yok tabi. iPhone 5 ile ilgili her şeyi 1 haftadan kısa bir süre içinde öğreneceğiz.

Peki iPhone 5’in kamera sisteminde gerçekten ne değişiklikler olabilir?

iPhone 4S çıktığı zaman gerçekten tatmin edici ve pazar lideri bir kamera sistemi ile çıkmıştı. Ama zaman içinde gerek Samsung olsun, gerek diğer markalar çok daha güçlü ve kabiliyetli kamera özelliklerini telefonlarına eklediler. Bu bağlamda Apple’ın da mutlaka gerekli adımları iPhone 5 ile beraber atacağını düşünüyoruz. Apple’ın kamera sistemi için Sony ürünlerini kullandığını biliyoruz ve bu ortaklık da bir değişim olacak gibi gözükmüyor. Son çıkan Sony Xperia telefonlarda 13-megapıxel HD Kamera bulunuyor. Benzer bir kamera sistemi iPhone 5’de de olabilir ancak hatırlatmak fayda var ki; iPhone 5’in iPhone 4’ten neredeyse 2mm daha ince olması bekleniyor. Yani bu şartlarda iPhone 5’in kamerasının iPhone 4’ten çok daha iyi olabileceğini düşünmek biraz zor aslında. Ama tabi Apple’ın her zaman imkansız diye düşünülen şeyleri hayatımıza soktuğunu hatırlatmak da faydar var. Bu arada ön kameranın mutlaka  720p FaceTime HD olacağını düşünüyoruz!

Her halukar da gelişmelerden anında haberdar olmak istiyorsanız, 12 Eylül Çarşamba günü Türkiye saati ile 20:00′de başlayacak Apple tanıtım etkinliğini kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Tanıtımı canlı anlatımla (yazılı ve resimli olarak) sizlere anında aktaracağız.



Sunumu canlı takip etmek için aşağıdaki linkten etkinliğe katılmanız yeterli:

iPhone 5 Tanıtımı Canlı Anlatım Etkinliği



Kategoriler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.