App Store’da paralı uygulamalar artık TL cinsinden satılıyor!


Bu yakınlarda paralı uygulama alan okuyucularımızın mutlaka dikkatini çekmiştir, App Store’daki paralı uygulamalar artık TL cinsinden satılıyor. Aslında son bir haftadır TL fiyatlar çeşitli ürünlerde gözüküyordu ama bazı fiyatlar halen dolar olarak satılıyordu. Ancak incelediğimiz kadarı ile artık tüm App Store ürünleri TL cinsinden satılıyor.  Eskiden 0.99 dolara satılan uygulamalar 1.79 TL, 1.99 dolara satılanlar ise 3.95 TL gözüküyor. Apple, dolar kurunu şimdilik  sabitlemiş gözüküyor ama daha sonra dalgalanmaları nasıl ayarlayacak bilemiyoruz.

Uygulamaların TL cinsinden satılmasının asıl önemi Apple’ın Türkiye pazarına verdiği değeri artırdığını işaret ediyor olması.

Bu arada aldığımız bilgilere göre Apple Türk pazarına daha cidi bir giriş yapmanın arefesinde. Öyle ki Türkiye departmanı için İstanbul’da yerleşik bazı yeni üst düzey yetkili elaman alımı başlamış ve hem iTunes Store’dan müzik satışına başlamak için hem de ileride açılması planlanan Apple mağazaları için bazı önemli prosedürler tamamlanmış. Yanlız müzik satışı Türk albümlerini içerecek mi bilemiyoruz. Aslında Türk albümleri yurt dışında itunes üzerinden satılıyor ama Türkiye’de satış henüz yok!



Kategoriler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.