Apple yönetiminde neler oluyor?


Apple bir yandan ürün portföyasına ardı ardına birbirinden güzel ürünler ekliyor ancak görünen o ki bir yandan da şirket içinde bazı problemler yaşıyor. Steve Jobs’un ölümünden çok kısa bir zaman önce Tim Cook’u CEO görevine bizzat kendi getirmişti. Ve de Tim Cook’un altında çalışan önemli departmanların liderleri de bulundukları görevleri uzun senelerdir zaten yapıyorlardı. Tim Cook görevi aldıktan sadece 1 sene sonra şirketin teknoloji kadrosunun başında bulunan Bob Mansfield emekli olmaya karar verdiğini açıklamıştı. Hatta bu haber üzerine Apple hisselerinde bir düşüş bile yaşanmıştı. Öyle ki; bütün sirketin bu en önemli departmaninin patronu Bob Mansfield’in yerinin doldurulamayacağı düşünülüyordu.

Geçen aylarda ise yine Apple’ın bilinen genel karakterine ters olarak, Bob Mansfield’in gidişi ile ilgili birçok değişiklik oldu. Ve de nihayetinde Bob Mansfield emeklilik kararından vazgeçtiğini duyurdu. Ama bundan hemen sonra Apple’ın iki önemli ismi Apple’dan ayrıldı. Daha doğrusu kaba tabiri ile kovuldular. Bunlardan biri Apple mağazalarının müdürü John Browett, ve zaten bu ayrılık bekleniyordu. Ama diğeri ise belki hem Apple’ı hem de bu kişinin ileride çalışacağı şirket veya şirketleri de düşünürsek, Apple’ın rakiplerini bile etkileyecek biri. Bu isim iOS, Siri ve son olarak Apple harita sisteminin kurulmasında da baş rol oynayan Scott Forstall. iOS kuşkusuz iPhone, iPad ve iPod touch’ların başarısında en büyük paya sahip. Siri ise halen gelişmekte olan bir teknoloji ama dedikodulara göre Apple üst düzey yöneticileri Siri’nin gerekli gelişimi gösteremediğini düşünüyor. Ancak Scott Forstall’in sonun getiren asıl problemin hazır olmadan kullanıma sunulan harita özelliği olduğu tahmin ediliyor. Öyle ki Scott Forstall harita ile ilgili özür dilemeyi kabul etmemiş ve bu yüzden Tim Cook bu açıklamayı kendi yapmak zorunda kalmış.



Scott Forstall’un önümüzdeki sene de Tim Cook’un danışmanı olarak Apple’da çalışmaya devam edeceği açıklandı. Ama bunun sadece formalite olduğu ve muhtemelen yakın zamanda Forstall’in rakip şirketlerden birine gitmemesi içi yapıldığı biliniyor. doğru veya yanlış nedenlerden dolayı Apple çok önemli bir yöneticisini kaybetti. Ve de yerinin doldurulup doldurulamayacağı şimdilik belli değil!

Kategoriler
Etiketler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.