Çocuk ve Yetişkinler en çok iPad almak istiyor!


Büyük araştırma şirketlerinden biri olan Nielsen, geçtiğimiz günlerde mobil cihazlar ve oyun konsolları için önümüzdeki 6 aydaki alışveriş ilgisi konusunda Amerika’da yapmış olduğu araştırma sonuçlarını paylaştı.

Bu araştırmanın sonucuna göre geçen seneye benzer olarak Apple iOS ürünleri 6-12 yaş kitle için en yüksek ilgi alanında kalmaya devam etti.

Nielsen’in raporuna göre araştırmaya katılan 6-12 yaş arasındaki kitlenin, %48 gibi çok büyük bir oranla 9.7 inch iPad isteğini birinciliğe oturtmuş durumdalar. Aynı zamanda 13 yaş üzeri kitlede en yüksek oran olan %21 ile yine iPad’i birinci sıraya oturtmuş durumdalar.

Yüzdelerin sizi yanıltmaması açısından ufak bir not, katılımcılara birden fazla ürün seçme hakkı verilmiş. Bu yüzden alt alta yüzdeleri toplamayın anlamsız bir sonuç çıkacaktır 🙂

İlginç bir istatistik te aslında 6-12 yaş altı kitlenin en çok arzuladığı ürünlerin ilk 5’inde 4 Apple ürünü mevcut. Bu da özellikle çocukların Apple ürünlerine ne kadar ilgili olduklarını gösteren bir gösterge.

Araştırma, özellikle çocukların oyun konsollarından önce iPad’i tercih etmeleri, gerçekten iPad’in bir çok konuyu bir araya getirerek (oyun, eğlence, eğitim) çocukların ne kadar çok ilgisini çektiğini ortaya koyması açısından önemli.



Zamanımızda da ebeveynlerin çocuklarının isteklerine kayıtsız kalmamaları da tabi ki Apple’ın satışlarına yarayacaktır 🙂

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.