iTunes Türkiye Açıldı, artık müzik ve film indirebilirsiniz!


Bugün Türk kullanıcılar için bir çok açıklama ve yeniliklerin günü oldu diyebiliriz. bugünün en yeni ve büyük haberi iTunes’un Türkiye’ye açılması.



Evet yanlış duymadınız, iTunes Türkiye açıldı, böylece Türkçe ve yabancı şarkıları satın alabilecek, Yerli ve yabancı filmleri kiralayabilecek ya da satın alabileceksiniz.

Müzik
Her bir şarkının bedeli 0.89 TL olarak belirlenmiş durumda. Albümler ise 8.01 TL’den başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.
 

Haberi ilk aldığımızda ve baktığımızda tüm içerik açılmış durumda değildi ancak saatler geçtikçe içerikler iTunes Türk kullanıcıları için açılmaya devam ediyor ve oldukça büyük yerli ve yabancı katalog artık elinizin altında olacak.

Film
Aynı zamanda iTunes mağazasında film bölümü de açılmış durumda, yerli ve yabancı filmler gözümüze çarpıyor. Özellikle öne çıkarılmış filmler arasında Arog olması dikkatimizi çeken bir detay oldu.



Arog filminin HD olmayan SD versiyonu 2.99TL’ye kiralanabilirken, 7.99TL’ye satın alınabiliyor.

Buz Devri 4 filmini de örnek verelim, Türkçe altyazılı olarak 4.99TL’ye HD, 3.99TL’ye SD olarak kiralanabilen film, 17.99 TL’ye satın alınabiliyor. Bizden size tavsiye, eğer yabancı diliniz yok ise, daha sonra süpriz yaşamamak adına Türkçe altyazı seçeneğini özellikle arayın.

iTunes Match
Bu özellikten bahsetmezsek gerçekten hakkını yemiş oluruz. iTunes Match aslında yıllık abonelik sistemi, ancak bu abonelik ile iTunes’tan satın almamış olduğunuz ve bilisayarınızda iTunes kataloğuna eklemiş olduğunuz tüm MP3’leri iTunes mağazasında tarayarak istedğiniz zaman iTunes mağazasından cihazınıza ücretsiz indirmenizi sağlayan bir sistem. Gerçekten geniş bir arşiviniz varsa bu özellik oldukça işinize yarayacak.

iTunes’un türkiye’de açılmış olması ile bu özelliği de Apple’ın aktif etmiş olması gerçekten güzel.

Artık iTunes ikonunuzu tozlu raflardan alıp kolay erişebileceğiniz bir yere koyma vakti geldi 🙂

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.