iTunes’un yanına yaklaşılmıyor!


Geçtiğimiz günlerde Tim Cook Amerika’da sırası ile NBC ve Bloomberg’e daha önce hiç olmadığı kadar detaylı röportajlar verdi ve her iki firma da bu röportajlarla beraber kendi yaptırdıkları bazı önemli istatistiki bilgileri kamuoyuna açıkladı. Esasında geçtiğimiz bir kaç haftada Apple hisseleri bazı dengesiz düşüşler yaşadı ve yatırımcılarını endişelendirdi. Ancak satış ve kar rakamları endişeye hiç yer olmadığını gösteriyor. Öyle ki Apple içinde bulunduğu sektörlerin hemen hemen hepsinse tartışmasız lider ve bunlardan bir tanesi de ezici üstünlükle itunes satışları ve kullanımında.

Açıklanan son resmi rakamlara göre online müzik piyasasında tüm pazarın tam % 64’ü Apple’ın elinde. Amazon, Google, Microsoft ve diğer tüm şirketlerin paydası % 46. Apple geçtiğimiz sene içinde tam 35 milyon iPod satmış ve esasında bu rakam bir önceki seneden yaklaşık olarak % 8 daha düşük. Ama bu rakiplerin daha iyi sattığı manasına gelmiyor çünkü MP3 çalarlarda son iki senede diğer tüm şirketler % 80’lere varan düşüşler yaşamışlar. Bunu sebepi tabi ki tartışmasız cep telefonlarının MP3 çalar olarak da tercih edilmesi.

Araştırmadan çıkan diğer sonuçlar da şöyle:



  • Apple dünyadaki mobile kar payının %40’ına sahip.
  • Tablet piyasasında web kullanımının tam % 93’u iPad’lerden gerçekleşiyor.
  • Apple’ın son çeyrekteki kar payının %60’ı bundan 3 ay önce piyasada dahi olmayan ürünlerinden geliyor (iPhone 5, iPad 4, yeni iPod Touch ve Macbook Pro Retina).

 



Kategoriler
Etiketler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.