Çankaya köşkünde 4.5 milyar dolarlık iPad görüşmesi


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün geçtiğimiz senin ortalarında Apple CEO’su Tim Cook ile Amerika’da bir görüşme yaptığını biliyorduk ancak detaylar o zaman pek belli değildi. Apple üst düzey yetkililerinin iadeyi ziyareti ile dün gerçekleşen son görüşmede ise ana konunun Apple’ın 15 milyon Türk öğrencisine iPad sağlaması ile ilgili kontrat olduğu çeşitli haber sitelerinde yer aldı.


Apple ile Türk hükümeti arasında görüşmelerin devam ettiği ve Türk öğrencilerini ders çantası taşıma derdinden kurtaracak bu önemli projenin olumlu şekilde ilerlediği tahmin ediliyor. Daha önce de sitemizden duyurduğumuz gibi Apple’ın İstanbul’da bir mağaza açmak için üst düzey yönetici alımı yaptığını biliyoruz. Ayrıca itunes mağazasının Türkiye’ye açılması da tabi ki Apple’ın Türkiye’ye yaptığı yatırımların çoğalacağını gösteriyor.

Aslında 15 milyon öğrenciye iPad vermek işin belki de sadece % 10’u. Ders kitaplarını uygun ücretlerle dijital ortama taşımak oldukça zahmetli bir iş ve bir gün de gerçeklesek bir çalışma değil. Ama unutmamalı ki Apple bu konunun uzmanı ve Amerika’da sektörün tek lideri.



Kategoriler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.