Facebook Home iPhone’a gelecek mi?


Geçtiğimiz hafta Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, büyük bir basın toplantısıyla Android telefonlar için geliştirilen Facebook Home eklentisini duyurdu.

Tabi bu duyurunun hemen ardından acaba benzer bir yapı Apple iOS cihazalara gelecek mi sorusu oldu.

facebook-home-3

Facebook Home kısaca arkadaşlarınızı, onlarla ilgili yazı ve fotoğrafları telefonunuzun merkezine yerleştirebileceğiniz Android için geliştirilmiş bir yazılım eklentisi (widget) diyebiliriz.

Facebook yayınladığı standart özellikler listesi ise şöyle:



  • Kapak akışı: Facebook Haber Kaynağı’ndan fotoğraf ve gönderiler için telefonunuza göz atın.
  • Sohbet balonları: SMS ve Facebook mesajlarınızı tek bir yerden alıp gönderin. Diğer uygulamaları kullanırken sohbet etmeye devam etmek için sohbet balonlarını açın, kapatın veya ekranınızda istediğiniz yere sürükleyin
  • Bildirimler: Haberleri ana ekranınızda daha büyük, koyu harflerle anında alın.
  • Uygulama başlatıcı: Aynı yerden hem en sevdiğiniz uygulamalara gidin hem de Facebook’ta paylaşımda bulunun.

Facebook Home ilginizi çektiyse ve iPhone’da da olmasını istiyorsanız orada bir çok soru işareti olduğunu belirtmemiz gerek.
facebook-home
Öncelikle Apple iOS, Android’e göre çok kapalı bir platform ve dışarıdan cihaz sistemine ve işletim sistemine erişime izin ve yetki vermiyor. Bu özellikleri dolayısıyla Facebook’un Apple ile görüşmeleri olsa da açıkçası bize göre yakın bir gelecekte böyle bir çalışmanın Apple standartları gereği mümkün olmayacak.

facebook-home-4



Facebook ile entegrasyon iOS 6’da gelmiş olsa da Android’de yaptıkları benzer bir yapının iOS’ta olması kısa vadede pek mümkün değil.

Siz de Facebook Home hakkındaki görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşın.

1 Yorum

Seninkini ekle
  1. 1
    Gökhan

    Bence, iOS Geliştiricisi Olsaydım eğer kesinlikle Facebook Home’u Destekler. ve yine Kapalı Kaynak Kodu Şeklinde Çalışırdım. Fakat Android gibi Kişiselleştirilebilir işte Temalar felan olması mümkün olabilirdi.

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.