WWDC 2013 – Ne yenilikler geliyor?


Apple’ın klasik olarak her sene Haziran ayı sunumuna (WWDC) sadece birkaç hafta kaldı ve her zamanki gibi etkinlikten beklentiler büyük. Aslında Apple CEO’su Tim Cook geçtiğimiz günlerde açıklanan 2. çeyrek rakamları konuşması sırasında, Apple’ın 2013’de birçok yeni ürün çıkaracağının tüyosunu verdi ama donanımsal değişikliklerin senenin ikinci yarısında olacağını söyledi. Ancak bu ürünler sadece yeni jenerasyon iPad veya iPhone gibi güncellemeler mi olacak yoksa Tim Cook tamamen yeni ürünlerden mi bahsediyor şimdilik net değil.

Sorularımızın bir kısmı Apple’ın WWDC açılış sunumu ile son bulacak diye düşünüyoruz. 10 Haziran Pazartesi günü Türkiye saati ile 20:00′da başlayacak açılış sunumunu iPhoneTurka olarak yakından takip edip, özellikle iOS ile ilgili yenilikleri sitemizden en hızlı şekilde duyurmaya çalışacağız. Açılış konuşmasını muhtemelen Apple CEO’su Tim Cook yapacak ve çok büyük ihtimalle iOS 7′inin tanıtımını yapacak.



Kimi dedikodular göre Apple son iki senedir Sonbahar’a kaydırdığı yeni iPhone tanıtımını da tekrar yaz aylarına çekecek ve bu seneki WWDC iPhone 5S / iPhone 6 tanıtımına da ev sahipliği yapacak. Bu konu ile ilgili bilgiler geçen seneye göre çok daha az ki buradan Apple’ın son senelerde ucunu kaçırdığı güvenlik sorununu biraz çözdüğü sonucu çıkarılabilir. Ama yeni iPhone halen ajanda’da olmayabilir, o zaman zaten elle tutulur haberlerin daha çok yaz aylarında çıkmasını bekleyebiliriz.



Gelişmelere yakından takip etmeye devam edeceğiz.

Kategoriler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.