Andorid ve iOS savaşı devam ediyor, Windows yerinde sayıyor!


Son açıklanan pazar payı rakamlarına göre, piyasada bulununan tüm akıllı cihazların % 53’ü Android, % 39’u iOS ve % 3’ü Windows Mobile. Android ile iOS arasında ki savaş son hızıyla devam ediyor ve Android azar azar da olsa farkı açmaya devam ediyor. Yalnız hatırlatmakta fayda var Google, Android ile aktıve edilmiş her cihazı kendi eko sisteminin bir ürünü olarak sayıyor ve hangi ürünlerin tam olarak aktive edildiğini açıklamıyor. Yani bunların kaci gercekten mobile telefon belli degil. Ayrıca tüm Google Android cihazların sadece % 50’si son versiyonda çalışıyor. iOS 6’nın kullanım oranı ise % 85’in üstünde.

Windows Mobile telefonlar ise özellikle Nokia’nın son senede yaklaşık 7 milyon Lumia telefon satması ile bir ivme kazanmış gibi gözükse de, akıllı telefon satışlarının tüm dünyada hızla artmasına rağmen ve de birçok Windows telefonda % 50’lere varan indirimler olmasına rağmen, rakiplerinin çok arkasında kalmış!



Blackberry’de de durumlar pek farklı değil. Yaptıkları tüm yeniliklere rağmen, akıllı telefon piyasasında Nokia’nın bile arkasında kalmış durumda.



Önümüzdeki aylarda Samsung’un kendi mobile işletim sistemi Tizen’e geçmesi,  Firefox OS ve Ubuntu gibiyeni kurulmuş mobile sistemlerin de pazarda ciddi yere sahip olması bekleniyor. Hatta Nokia’nın, özellikle Samsung’un Android’den tamamen ayrılması durumunda ciddi olarak Windows’u bırakıp Android’e geçebileceği düşünülüyor. Öyle ki Nokia üst düzey yetkilileri Microsoft’un Windows Mobile ile izledikleri strateji konusunda çeşitli platformlarda eliştirmeye ciddi şekilde devam ediyor. Nokia özellikle uygulama konusunda Windows Mobile’ın çok geride kaldığını düşünüyor. Aslında yaklaşık 160 bin Windows Mobile uygulaması var ve bu küçümsenecek bir rakam değil ancak Google, Instagram, Dropbox ve bazı büyük diğer şirketler Windows’a uygulama yapmama konusunda ısrarlarını devam ettirdikleri için kullanıcılar açısından bu eksiklik ciddi şekilde hissediliyor!

Kategoriler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.