iOS 7 Jailbreak oldu (mu?)


Her yeni iOS’un bir de mutlaka Jailbreak hikayesi oluyor. Ve de her yeni Jailbreak’in de mutlaka bir kahramanı oluyor. iOS 7’nin ki ise daha önce adı pek duyulmayan bir iOS programcısı lan Ryan Petrich olacak gibi gözüküyor.

Ryan Petrich iOS 7’yi kısmen de olsa Jailbreak yaptığını duyurdu ve aşağıdaki fotoğrafı paylaştı. Tabi bu beta sürümünde yapılmış bir Jailbreak. Açıklar asıl sürüm çıktığında kapanabilir ve Jailbrek imkanı ortadan kalkabilir. Yani en azından yeni bir açık bulunana kadar.

Ancak Jailbreak meraklılarının yakından tanıdığı p0sixninja isimli hacker da daha önemli bir jailbreak üzerinde çalıştığını duyurdu. Henüz çok fazla bir bilgi yok ancak bunun bir bootrom açığı olabileceği tahmin ediliyor. Eğer bu doğruysa iOS ile çalışan tüm cihazlar jailbreak olabilecek ve en az bir kere Jailbreak olan tüm cihazlar iOS sürümü fark etmeksizin en kötü ihtimalle tether olarak Jailbreak olabilecek. Bootrom cihazların ön yükleme yapılan sadece okuma işlemi görevi gören rom’u oluyor ve cihaz yenilenmeden bu alanda bir değişiklik ya da açık kapama işlemi yapılamıyor. Yani cihazınız bir kere bootrom açığı ile Jailbreak olduysa artık sürekli olarak jailbreak yapılabiliyor. En son iPhone 3GS ciktiginda böyle bir jailbreak meşhur Georgo Hotz (geohot) tarafından yapılmıştı.



128711

Kategoriler

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.