iPhone 5S’de parmak izi okuma özelliği nasıl çalışacak?


Daha bugün yayınladığımız iPhone 5S ile ilgili son haberde parmak izi okuma özelliğinden bahsetmiştik ama henüz tam olarak nasıl çalışacağını kimsenin bilmediğini söylemiştik. İşte tam bu yazının üstüne bu konu, Amerikan patent ofisinin daha önce Apple’ın aldığı bir patentin detaylarını açıklaması ile  biraz olsun açıklığa kavuştu. Tabi her patent aynen ilk açıklandığı gibi çıkacak diye bir kural yok ve hatta çoğu zaman önemli değişikliklere uğramış olabiliyorlar ve birçok patent de hiçbir zaman gerçeğe dönüşemeyebiliyor.

13.07.18-Finger_Sensor-4
Fakat bu patentin detaylarına bakacak olursak, parmak izi okuma donanımı iPhone ekranın bir bölümünde, muhtelemen alt kısmında olacak. Ve de bu bölüm diğer mevcut donanım ve yazılım ile uyum içinde çalışacak. Hatta bu patent’e göre parmak izi okuma özelliği ekranın piksel okuma özelliği ile birlikte çalışacak. Bu sayade parmak izi okuma yazılımı ile ekranın dokun-matik özellikleri birbirine tam olarak entegre olmuş olacak ve sadece basit bir parmak izi okuma özelliğinden fazla birçok şey için kullanılabilecek. Örneğin ekranın, hatta telefonun açılıp kapatılması parmak harekati veya dokunması ile yapılabilecek.

13.07.18-Finger_Sensor-2
Tekrar söylemekte fayda var ki, iPhone 5S gerçekten parmak izi okuma özelliği ile gelecek mi kesin bilemiyoruz. Çünkü özellikle şu ana kadar gelen iPhone 5S resimleri parmak izi okuma işlevini görecek bir donanıma sahip gibi gözükmüyordu. Ama bu patent’te anlatıldığı gibi parmak izi okuma donanımı ekranın bir parçası olacaksa zaten o zaman telefonda ayrı bir bölüm olması gerekmiyor.

13.07.18-Finger_Sensor-3



iPhone 5S’in parmak izi okuma özelliği ile geleceğine dair çok uzun zamandır çok ciddi dedikodular zaten vardı ve halen devam ediyor. Bu patent de sanırız bu konu ile ilgili beklentileri iyice çoğaltacaktır!



 

Kategoriler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.