Ucuz iPhone değil, plastik iPhone 5!


En son dün sitemizde Apple’ın iPhone 5 üretimini durdurabileceğini duyurmuştuk. Bunun nedeni olarak da şirketin iPhone 5S ve yeni çıkacak ucuz iPhone modellerine ağırlık vermek için böyle bir yola gidebileceği olduğunu belirtmiştik. Bugün başka bir Apple analistinin açıklamaları taşların biraz daha yerine oturmasını sağladı. Ve de gözüken o ki, Apple yeni ve oldukça mantıklı bir üretim stratejisi ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor!

CE: The Magazine isimli mecrada Micah Singleton’ın araştırmalarına dayandırılan habere göre Apple, gerçekten iPhone 5 üretimini durduracak ve de plastik kaplamalı ucuz iPhone modelini satışa sunacak. Ancak daha önceki haberlerin aksine ucuz iPhone, iPhone 5’in donanımsal olarak zayıflatılmış hali olmayacak. Ucuz iPhone, şu anda ki iPhone 5 modeli ile aynı donanıma sahip ama plastik kasa ile tasarlanmış hali olacak. Ve de bu yeni plastik iPhone, iPhone serisinde direk olarak iPhone 5’in yerini alacak.



Bu gerçekten mantıklı bir stratejiye benziyor. Apple muhtemelen iPhone 5’i zaten ilk çıktığından çok daha ucuza üretiyordur. Kullandığı malzemede de indirime giderek fiyatı iyice aşağıya çekebilir ve farklı tüketici kesimlerine de ulaşabilir. Yine aynı araştırmacının iddiasına göre bu yeni plastik iPhone, 5 ayrı renkte satılacak ve fiyatı 300 dolar civarı olacak. İşin doğrusu 300 dolar biraz fazla iyimser bir rakam gibi. Çünkü bu durumda iPhone 4S’in sudan ucuz olması gerekiyor. Benim şahsi tahminin, plastik iPhone’un fiyatı 500 dolar civarı olacak. Apple zaten her yeni iPhone’da bir öncekini 100 dolar ucuzlatıyor. Plastik kaplama daha ucuz olacağı için ekstra olarak 50 dolara daha fazla ucuzlatabileceğini tahmin ediyorum. Belki piyasayı iyice ele geçirmek için 450 dolar civarına çekebilir ancak bu durumda da iPhone 4S’in fiyatını da herhalde iyice geriye, yani 400 dolar altına çekmesi gerekir ki bu ne kadar mümkün kestirmek mümkün değil.



Şimdiki mevcut iPhone 5 ile beraber iPhone 4 üretimi de çok büyük ihtimal duracaktır. Tabi pazardaki yerini kaybetmemek adına iPhone 4’ün de çok uygun fiyatlarla halen satışına devam edilebilme de ihtimali olabilir mi kestirmek zor.

Son bir tahmin de isim konusunda yapmak istiyorum; bence plastik iPhone, iPhone 5 Light, iPhone 5S diye beklenen iPhone da “Yeni iPhone” ya da iPhone 6 olarak lanse edilecek!

Yeni iPhone modellerinin Eylül ayında basına tanıtılması ve yine aynı ay içinde satışa çıkması bekleniyor.

Screen-Shot-2013-07-25-at-4.29.42-PM-640x356

original

BPSfMJBCEAAr03d

BPSezMgCUAAx3jF iphone_yellow1 iphone_orange1 iphone_pink1 iphone_purple1 iphone_red1 iphone_white1 iphone_black1 iphone_darkblue1 iphone_green1 iphone_lightblue1

Kategoriler

3 Yorumlar

Seninkini ekle

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.