Ucuz iPhone modeli 8 mega-piksel kameraya sahip olacak


Eylül ayı yaklaştıkça iPhone’lara ait çeşitili donanımsal sızıntılar da iyice artmaya başladı. Ekteki fotoğrafın, ucuz iPhone diye anılan ve direk olarak iPhone 5’in yerini alacağı tahmin edilen modelin 8 mega-piksellik kamera donanımı olduğu düşünülüyor.

5c Kamera



Bu fotoğraf aslında bize iki ipucu veriyor; birincisi son tahminlerde olduğu gibi plastik kasa ile daha ucuza mal edilip satılmasın beklenen iPhone modeli (şu günlerde ki adı iPhone 5C) donanımsal olarak mevcut iPhone ile aynı özelliklere sahip olacak. İkincisi ise, yeni çıkacak ve adı iPhone 5S olması beklenen iPhone modeli daha iyi bir kamera donanıma sahip olacak. Daha önceki haberlere bakacak olursak, iPhone 5S ışığın yetersiz olduğu ortamlarda çok daha iyi fotoğraf çekebilen ve Sony tarafından üretildiği tahmin edilen 12 mega-piksellik kamera ile gelecek. Ön kamerada bir gelişme beklenmiyor ama ikinci bir flaş mekanizmasının yeni iPhone’larda olacağı tahmin ediliyor.



Aslında bu sene ki iPhone modeli, daha önceki seneler göre çok daha fazla yenilik ile gelecek gibi gözüküyor. Kamera ile beraber, üzerine çok konuşulan parmak izi okuma özelliği, daha hızlı işlemci ve daha güçlü pil ile çıkması bekleniyor. Ekran çözünürlüğünün artacağı, hatta iki kat daha fazla mega-piksel olacağı konusunda bazı söylentiler var ancak şimdilik bu haberler doğurlanabilmiş değil! Eğer gerçekten tüm bu eklentiler olursa, ben bu yeni iPhone’un 5S ismini alacağını hiç sanmıyorum. iPhone 6, yeni iPhone ya da hatta tamamen başka bir isimle lanse edilebilir.

Kategoriler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.