Yeni Facebook Messenger, WhatsApp’a ve Facetime’a rakip mi oluyor?


Facebook, Messenger uygulamasının 3.0 versiyonunu hem iOS hem de Android için güncelledi ve açıkça WhatsApp’a rakip olduğunu gösterdi.

Peki WhatsApp’a nasıl rakip oldu;

Facebook Messenger telefon rehberinizdeki numaraları diğer Facebook Messenger kullanıcılarıyla eşleştiriyor ve bir telefon numarası sahibi birisi sizin Facebook kullanıcı arkadaş listenizde yoksa dahi mesajlaşma yapabilmenizi sağlıyor.

new-facebook-messenger-3-0-1 new-facebook-messenger-3-0-2

Bu özellikle WhatsApp gibi multiplatform mesajlaşma uygulamalarına rakip olduğunu ilan etmiş oluyor. Aynı zamanda Facebook bir çok kullanıcıya hali hazırda sahip olduğundan bu eşleştirme sürecinde de bir çok kullanıcıyı eşleştirerek sizin o kişilere mesaj yoluyla ulaşmanıza yardımcı olacak.

new-facebook-messenger-3-0-3new-facebook-messenger-3-0-5

Tabi Facebook Messenger 3.0’da gelen en büyük özellik adres rehberinizin eşleştirilmesi olmasının yanı sıra diğer özellikleri de şöyle sıralamak mümkün:

new-facebook-messenger-3-0-6new-facebook-messenger-3-0-7



– Yeni Facebook Messenger uygulama ikonu
– iOS 7 uyumlu yeni tasarım
– Line gibi mesajlaşma uygulamalarıyla ön plana çıkan Sticker (çıkartma) gönderimi
– Bildirimleri kapatıp açabiliyorsunuz, isterseniz 1 saat boyunca bildirimleri alma diyebiliyorsunuz

Bunların yanı sıra Türkiye’de Wifi uzerinden sesli görüşme de yapabiliyorsunuz ücretsiz olarak, bu da cross platform bir Facetime Sesli arama demek anlamına geliyor ki , ilk testlerimizde de kalitesi oldukça başarılı. Yurt dışında olan arkadaşlarınızı da bu şekilde arayabilirsiniz. Bu özellik ilk olarak Amerika hesaplarına Ocak 2013’de açılmıştı.



İngiltere ve Amerika’da 3G üzerinden de sesli arama yapabiliyorsunuz ancak, Türkiye’deki ilk testlerimizde bunu göremedik.

2 Yorumlar

Seninkini ekle

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.