Karşınızda iPhone 6


Tahmin edeceğiniz gibi henüz yeni iPhone’un nasıl olacağını kimse bilmiyor ama dedikodular her zamanki gibi aldı başını gidiyor. Önceki senelerdeki gibi olursa yaz gelmeden iPhone 6’nin üç aşağı beş yukarı nasıl bir şey olacağını öğrenmiş olacağız. O zamana kadar bazı analist raporları, kişisel tahminler ile kimi meraklı kullanıcıların hazırladığı tasavvurlar ile idare etmemiz gerekiyor. Peki iPhone 6 ne yeniliklere sahip olacak. Yaptığım kısa bir araştırma ile en büyük beklentinin daha büyük ekran olduğunu gördüm. Daha da ötesi tüm dedikodular iPhone 6’nin 5 inç olabileceğini işaret ediyor.

iphone-6

Büyük ekran ile beraber gelen en önemli soru çözünürlük. Eğer iPhone 5 ile aynı olursa artık retina demek mümkün değil. Gerçi Apple bunu akıllı bir pazarlama stratejisi ile halledebilir ama yine de alacağı tepki buyuk olacaktır. Eğer çözünürlük aynı olursa programcılar rahat eder. Yeniden app yaratmalarına gerek kalmayacak. Eğer daha yüksek olursa Apple rekabette geri kalmaz ve kullanıcısını da memnun eder.

iPhone 6’nin ayrıca daha ince olacağı tahmin ediliyor ki ben şahsen daha ne kadar incelecek anlamış değilim. İnceleceği yere pili güçlense daha iyi olur. Yeni mikro işlemci, daha geliştirilmiş kamera sistemi ve parmak izi işlemcisi kesin gibi gözüküyor. Ancak kamera piksellerinin aynı olacağına dair ciddi dedikodular var.



iphone 6 kasa



Diğer bir beklenti ise iPhone 6’nin akıcı metal ile yapılan bir kasaya sahip olması. Apple akıcı metal teknolojisinin tek sahibi ve bu konuda bir çok patenti var. Akıcı metal, alüminyum ile aynı sağlamlıkta ama çok daha hafif ve telefon kasası kadar küçük şekillerde cihazların üretilmesine  olanak sağlıyor.

iPhone6

Bir başka olasılık ise iPhone 6’nin gerçek bir kablosuz şarj sistemine sahip olabileceği. Apple bu konuda da NFC sistemine benzer bir teknoloji ile kısa mesafelerde küçük cihazların şarj edilebildiğini ispatlayan bir patente sahip. Bu teknolojiye göre iOS cihazımız cebimizde dururken şarj olabilir. Kafalara birçok soru işareti getirse de, bu tamamen imkansız bir teknoloji değil ve daha büyük cihazlarda teorik olarak çalıştırıla bilmiş bir sistem.

iPhone 6’i ile ilgili gelişmelere olduçkça sitemizden yayınlamaya devam edeceğiz. O güne kadar nasıl beklerim diyorsanız aşağıdaki videoya göz atarak biraz olsun heyecanınızı bastırabilirsiniz 🙂

 

Kategoriler
Etiketler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.