Yeni bir Facebook uygulaması geliyor: “Paper”


Facebook daha önce de dedikodu edildiği gibi yeni bir Facebook uygulaması çıkaracağını bir video tanıtım reklamı ile duyurdu. 3 Şubat’ta çıkması beklenen bu yeni haber okuma (newsread) tarzı uygulama sadece iOS cihazları için ve öncelikle sadece Amerika’da çıkacak. Avrupa ve diğer ülkelerde ne zaman çıkacağı henüz belli olmayan uygulamanın neden sadece Amerika’da çıkacağıyla ilgili bir açıklama şimdilik yok. Belki bir Amerikan App store hesabı ile uygulamayı indirmek mümkün olabilir ancak daha önceki Facebook alışkanlıklarına bakacak olursak, ABD dışı IP adresler Facebook tarafından bloklanabilir diye düşünüyoruz.

Güncelleme: Paper uygulaması 3 Şubat 2014’te Amerika App Store’da çıktı ve Türkiye’den de kullanılabiliyor. Yapmanız gereken sadece bir Amerika App Store hesabı ile uygulamayı indirmek. İndirmek için tıklayın: Facebook Paper Uygulamasını indir



Uygulamaya gelecek olursak; amaç ve hatta bazı dizayn şekilleri itibarı ile meşhur Flipboard uygulamasına benzeyen Paper, ilk test edenlere göre hem Flipbaord hem de mevcut iOS Facebook uygulamakarından çok daha başarılı ve kullanışlı. Hatta zamanla Facebook uygulamasının kullanımını azaltacağı düşünülüyor. Paper’in tanıtım videosunu aşağıda bulabilirsiniz. Uygulamanın başlıca kullanım özelikleri şu şekilde özetlenmiş:



  • Her şey dokunuşlara duyarlı ve doğal parmak hakaretleriyle çalışıyor.
  • Telefonunuzun hareket ettirerek pano-romik resimleri inceleyebilirsiniz.
  • Otomatik olarak tam ekran video gösterimine geçiş.
  • Özel kapak dizaynları ile istediğiniz makaleyi parmağınızla açıp tüm ekrana yayabilirsiniz.
  • Paper ile kendi makale, resim ve videoları bir hikaye anlatımı şeklinde önce kendiniz görüp sonra facebook sayfanıza aşabilirsiniz.

Kategoriler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.