Abdullah Gül ve Tim Cook görüşmesinden önemli detaylar


Bugün bizim de sitemizden duyurduğumuz, Abdullah Gül ve Tim Cook arasındaki görüşme tamamlandı ve görüşmenin detayları basın ile paylaşıldı. Apple’ın Türkiye’ye yaptığı ve yapacağı yatırımların ele alındığı görüşmeden bizim dikkatimizi çeken konular şu şekilde;

Türkçe Siri  



Gözüken o ki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Türk kullanıcıların beklentileri ile ilgili gerekli bilgileri toplamış çünkü bizim de en çok denk geldiğimiz soru olan “Siri ne zaman Türkçe olacak” konusunu Tim Cook’a sormuş. Cook’un cevabı ise çok iç açıcı olmamakla beraber bir umut olduğunu işaret ediyor. Tim Cook bu istekten haberdar olduklarını ve bunla ilgili çalışma yapacaklarını söylemiş. Yani Siri çok yakında olmasa da eninde sonunda Türkçe anlayacak 🙂

Apple Mağazası Nisanda

Mağaza açılışı bir kez daha ertelenmiş. Yeni tarih Nisan. Tim Cook Zorlu Centre’da dünyada eşi benzeri olmayan özelliklere sahip bir Apple satış mağazası açacaklarını söylemiş.

Apple ürün fiyatları



Tim Cook, iPad ve iPhone gibi ürünlerin lüks vergi sınıfından çıkarılması gerektiğini söylemiş. Buna Cumhurbaşkanı Gül’ün cevabı ne olmuş bilemiyoruz ama umarım dünyanın en pahalı iPhone’larını bizim aldığımızdan haberi vardır.

Türk programcılar ve uygulamalar

Geçenlerde biz de “Türkçe Uygulamalar Yükseliyor!” haberi ile  sitemizde bu konuya değinmiştik, Tim Cook da bugünkü konuşmasında Türkiye kökenli uygulamaların artığını belirtmiş.  Türkiye’de şu an  70 bin kayıtlı iOS uygulama geliştiricisi ve 9 bin uygulama bulunuyormuş.

2014-02-04-apple-03
Görüşmenin tum detaylarını bu linkte bulabilirsiniz.

Kategoriler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.