Cep telefonlarında taksitle satış dönemi son erdi! Tek çekimle iPhone 5S 2,149TL


Birçok ciddi şirket gibi Apple da bu sabah itibarı ile cep telefonlarındaki taksitlenme seçeneklerini tamamen kaldırmış. Yasaya uyum konusunda hiçbir tereddüt göstermeyen Apple, aksesuarlar ve diğer elektronik ürünlerde de taksit sayısını 12′den 9′a indirmiş. Apple Online Mağaza’dan iPhone alacaklar tek çekimde 2,149 TL fiyatı peşin ödemek zorunda. iPad modellerinden Wi-Fi olanları seçerseniz yine en fazla 9 olmak şartı ile taksitlendirme var. Hücresel modellerde ise artık taksitlendirme seçeneği yok.

ipad-taksitsiz-elma-dergisi

Bu yasanın ne kadar geçerliğini koruyacağı ve telekomünikasyon şirketlerinin nasıl bir yol izleyeceğini şimdilik kestirmek mümkün değil. Öyle ki ülkemizde genelde yasalar delinmek için vardır gibi bir hava var. Ayrıca kurnaz tüccarlar başka yöntemlerle taksit satışına devam edebilir(mi?). Ya da kişisel kredi soruna bir çözüm getirir mi acaba? Bir de hediye kartı seçeneği var, o na taksit olur mu? (nedir bu yasanın amacı kuzum diyesim geliyor?)



Ama yanlış anlama olmasın, Apple online mağazasında dün gece yarısını bir süre geçtikten sonra iPhone’ların taksit seçeneğini kaldırdı ve yasa değişmediği sürece Apple’dan taksitle iPhone almak mümkün değil.

iphone 5s
Gözüken o ki biz teknoloji düşkünlerinin dünyanın en pahalı cep telefonu ücretlerini ödeme, yurt dışından telefon getirmek için on takla atma gereksinimi dışında bir de taksit problemi oldu.



Olayın tabi bir de ekonomi bakışı var, ki ben o konuda yeterli bilgiye sahip değilim. Kaçırdığım bir noktaa var mı? Sizce bu taksit kuralı ekonomiye ve de kişilere faydalı mı? Mesela benim annem der ki “adam haline vaktine bakmadan nasıl olsa az taksit diye en pahalı cep telefonlarını cebinde taşıyor, onun için iyi olmuş” Ama ne oldu özgürlüklerimize diye düşünüyorum ben de? Özgürlük mü??

Kategoriler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.