Misfit Flash Aktivite ve Uyku Takip Saati Türkçe Video İncelemesi


Sizlerle son zamanların giyilebilen teknolojilerinden aktivite ve uyku takibi cihazlarından olan ve 4-6 aylık pil ömrüyle ses getiren Misfit Flash’i incelemeye çalışacağız.

Misfit Flash Türkiye’ye web sitesinden satış ile gönderim yapabilmekte ve de web sitesinden (Misfit.com) alınabilecek 3 renk seçeneğiyle karşımıza geliyor. Beyaz, Siyah ve Kırmızı..

misfit-11 misfit-12

Bu renkler dışında yer alan 3 farklı rengi daha mevcut olmasına rağmen bu renklerin şu an Misfit.com üzerinden Amerika dışına satışı yapılmıyor.

Misfit markası ilk olarak topluluk destekleme programlarından biri olan Kickstarter ile ortaya çıkan ve giyilebilir teknolojilere farklı bir tasarım mantığında bakan bir ekibin ürünü ve ilk ürünleri de Türkiye’de de satılan Misfit Shine. Misfit Shine’dan sonra daha uygun bir segmenti hedefleyen Misfit Flash ile 49.99$ lık fiyatıyla oldukça adından söz ettiren bir ürün oldu.

Misfit Flash kutusunun önünde sport-band’e yani kol saati modunda takılan halinin fotoğrafı yer alıyor.



Yan tarafında hangi cihaz ve işletim sistemleriyle uyumlu çalıştığı bilgisi de mevcut, burada iPhone 4S ve üzeri iPhone’larla uyumlu olduğunu görebilirsiniz. Malesef daha önceki iPhone’larda düşük enerji uyumlu Bluetooth versiyonu olmadığından iletişim kuramayacağı için o cihazlar desteklenmemiş durumda.

misfit-10 misfit-09

Android ve Windows Phone’larda da uygulaması mevcut ve 3 ana platformda rahatlıkla uygulamasını kullanabiliyorsunuz.

Misfit Flash yaklaşık olarak 30 gün kadar içerisindeki bilgiyi akıllı telefonunuza aktarmadan içerisinde tutabiliyor.



misfit-02 misfit-07

Kutunun içerisinde Sportband, Clasp (ayakkabınıza, kıyafetinize, anahtarlığınıza takmaya yarayan aparat), Flash’in kendisi ve de pili içerisinde geliyor.

İçerisinde CR2032 model tek kullanımlık yani şarj edilemeyen pil ile geliyor ve her yerden çok rahatlıkla değiştirebilirsiniz. Ancak pili yaklaşık olarak 4-6 ay ömrüne sahip olduğu için şu an düşünmenize bile gerek yok 🙂

Misfit Flash diğer Misfit Shine gibi 30 metreye kadar şu geçirmez yani yüzerken ve kısa dalışlarda bile kullanabilirsiniz. Zaten Misfit Flash yüzme aktivitenizi de ölçebiliyor bu da dolayısıyla şu geçirmezlik özelliğinin artı bir getirisi.

Misfit Flash’in Sportband’i kırmızı ve beyaz da açık-gri tonlarında, siyah Misfit Flash’ta ise koyu gri-siyah bir renkte tasarlanmış. Ancak Clasp denilen aparat ise hepsinde koyu gri-siyah tonlarında geliyor.

misfit-05

Misfit Flash’ların her birinin üst kısmı hafif rubbery dediğimiz yumuşak hissiyatlı bir malzemeyle kaplanmış, geri kalan kısım ise plastik. Misfit Shine’da ise içerisinde mıknatıs özelliği olan bir metal kasa olarak tasarlanmıştı. Burada hissiyat biraz daha plastik hissiyatı veriyor olsa da kalitesiz bir his kesinlikle vermiyor.

Kırmızı rengin bir diğer özelliği aslında Coca-Cola ile isim anlaşması yapılarak Coca-Cola Kırmızı olarak belirtilmiş olması. Son zamanlarda özellikle Misfit’in, Svarovski ile de tasarım konusunda yaptığı aksesuar iş ortaklıkları anlaşmalarıyla, teknolojik olan bu tip cihazların aslında nasıl aksesuarlara dönüştürüldüğü konusunda güzel bir örnek diyebiliriz.

Bu 3 renk içerisinde sadece Misfit Flash’in rengine bakarsak açıkçası Kırmızının gerçekten ön plana çıktığını söylemek çok da yanlış olmaz. Ancak Misfit’i hem Sportband hem claşp hem de 12 adet led ışığını aktif halde gördükten sonra kendi zevkinize göre de bir tercih yapabilirsiniz, ne de olsa aksesuar konusunda herkesin zevki birbirinden farklı olacaktır.

misfit-08

Misfit Flash’in üstten baktığınızda yüzeyin boyutu neredeyse 1TL’lık bozuk paralar kadar diyebiliriz, Flash’in yüzeyi çok az da olsa 1 TL’den büyük boyutta ve yaklaşık 8mm kalınlığa sahip. Bu da size elinize almadan ne kadar büyüklüğü olduğu hakkında kabaca bir fikir verecektir.

Misfit Flash sizin yürüme, koşma, yüzme, teniz, bisiklet, basketbol, futbol gibi bir çok aktivitenizi ölçüyor ve bunları kaydediyor. Ne kadar kalori yaktığınız ne kadar adım attığınız gibi bilgilere ulaşabiliyorsunuz. Yürüme ve koşma aktivitelerini otomatik olarak kendisi algılıyor ve hangi saatler arasında ne kadar yürüdüğünüz, koştuğunuz ile ilgili bilgileri çok rahatlıkla görebiliyorsunuz. Ayrıca bir aktiviteyi siz tetikleyerek başlatmak istiyorsanız Flash’ın üzerine basılı tutmanız yeterli oluyor.

Misfit Flash aynı zamanda aktivite durumunu ve saati gösteriyor. Aslında Flash’ın üstüne bir kere bastığınızda size aktivite düzeyinizi yani hedeflerinizi ne kadar tamamladığınızı gösteren yüzdesel bir gösterim yapıyor. Cihazın etrafında 12 adet led yerleştirilmiş ve siz telefonunuzla senkronize etmeden sadece üstüne bir kere tıklayarak tam halkaya ulaşınca tamamlanan tüm gün aktivitesinin ne kadar oranda hedefinize ulaştığınızı rahatlıkla görebilirsiniz.

Saat ise aktivite modunu gösterdikten sonra ledlerle size saati ve 5’er dakikalık ölçeklerle dakikayı gösteriyor. Led saatlerle ilgilenenler bu gösterimi bileceklerdir, saati anlamak da bir kaç kereden sonra çok rahatlaşıyor ve son zamanlarda telefona bakmak için saate bakan kişiler telefonunu arayıp cebinden çıkartmadan saat olarak bile kullanabilir.

Misfit Flash uygulaması hem iPhone, hem Android hem de Windows Phone’larda kullanılabiliyor. Böylece cihazınızı sadece bir işletim sistemine bağımlı kalmadan telefon değişikliği yapmış olsanız bile rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Bilgiler Misfit’in online havuzunda duruyor, cihaz değişikliğinde bile hesabınıza bu bilgileri geri getirebiliyorsunuz.

Benim özellikle Misfit Flash’da en beğendiğim özelliklerin başında uyku ölçümlemesi ve pil ömrü geliyor. Özellikle uyku ölçmesi için Misfit Flash’a uykuya başladım ve bitirdim gibi bir komut vermeniz gerekmiyor. Uykunuzun ise ne kadar kaliteli yani derin uyku ne kadar hafif uykuda olduğunuzu gösteriyor ve açıkçası benim her gün baktığım en önemli özelliklerinden biri bu oluyor. Bazen uyandığınızda kendinizi çok kötü hissedebilirsiniz işte bu gece uykunuzu çok verimli geçirmediğinizden kaynaklanıyor olabilir. Bu da size açıkçası güzel bir açıklama ve uyku düzeninizi kayıt altına almanızı sağlıyor. Misfit Flash sizin hareketlerinize göre uykuya daldığınızı ve ne zaman kalktığınızı gösteriyor. Eğer gece uyanıp su içen veya lavaboya gidenler uyku bitti gibi mi gösteriyor diye soruyorsanız hayır, bunları değerlendiriyor ve uzun bir süre ayakta değilseniz bunu uyku periyodu olarak devam ettiyor.

misfit-04 misfit-01

Pil ömrüne gelince, içerisinde bulunan pil çok rahat her yerden bulabileceğiniz pillerden ve zaten bunu 4-6 ay kadar bitmediği için en baştan hiç düşünmeyin bile. Şarj etmenize gerek de yok, 4-6 ay sonra sadece pili değiştirip devam ediyorsunuz.

Misfit Flash’ın aynı zamanda en orjinal özelliği ise Uyku Alarm’ı, yani siz uyanmak istediğiniz saati örneğin 6:40 olarak telefondaki Misfit uygulamasına giriyorsunuz. Telefonu açık bırakıyorsunuz ve telefon ile sizin aranızda yaklaşık 2 metreyi aşmayan mesafede telefonu koyuyorsunuz, sabah 6:40’a gelmeden yarım saat içerisinde uykunuzun hafif durumundayken telefonunuzda uygulamada belirlemiş olduğunuz alarm çalmaya başlıyor. Bu da en hafif uyku halindeyken yataktan kolay kalkmanıza yardımcı oluyor. Ancak Misfit Flash’ın üstünde ses ve titreşim özelliği olmadığı için telefonunuzun alarm sesini duymanız gerekecek.

Misfit Flash diğer rakiplerine göre pil ömrü olarak çok ileride bulunuyor, diğer cihazlarda zaman zaman gün aşırı zaman zaman da 1 haftaya varan pil ömürleri sunuluyor. Ancak aktivitenizi ölçmek için devamlı bir cihazı şarj etmek gerçekten işkence olabilir. Üstelik uzun pil ömrü sunan cihazlarda bir göstergede mevcut değilken Misfit Flash’da bu oldukça ileride üstelik saati bile görebiliyorsunuz.

3 Yorumlar

Seninkini ekle
  1. 1
    Osman

    Sony Z5 Compact kullanıcısıyım (Android 6.0) Shine ile bluetooth bağlantısı yapamıyorum.Bağlanmak istediğim zaman ”Eşleştirme Shine tarafından reddedildi” şeklinde uyarı veriyor. Bu telefonum ile shine kullanamıyor muyum? Yardımcı olabilir misiniz tşk…

  2. 2
    Emre

    “Zaten Misfit Flash yüzme aktivitenizi de ölçebiliyor” demişsiniz. Bugün satın aldım. Satın alma amacım yüzerken kulaç sayması idi ancak iphone uygulamasını bağladıktan sonra aktivite etiketleme altında yüzme maalesef bulunmuyor. Siz nasıl ölçebildiniz?

  3. 3
    Katya

    Merhabalar, ben misfit flashimin 4 ay snra pili bitti ve ben ayni pilden koydum ve calistirmaya devam ettm ama soylw bir durum var pilim eskisi gibi cok uzun sure dayanmiyor ve flash fonksiyonlarini yerine getirmiyor. Bi tane led isigi yaniyor o kadar ne yapilmasi gerek sizce?

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.