Futbol ve Gol Videoları LigTV ile iPhone’unuzda!


Güncelleme (11 Kasım 2011)

LigTV’nin iPad Uygulaması da çıktı ve Video İncelemesi ile hemen şimdi nasıl bir görünüme sahip olduğunu görebilirsiniz

Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl Digiturk, Turkiye Super Lig’inin yayın haklarını 312 Milyon TL bedelle 4 yıllığına satın almış ve Spor Toto Super Lig’i maddi açıdan değerli ligler arasına sokmuştu, ancak Digiturk şu ana kadar gerçekleştirdiği diğer iPhone uygulamasıyla çok da bir ilgi çekmemişti, ta ki LigTV uygulamasına kadar.

Peki LigTV uygulaması gerçekten bekleneni veriyor mu? Bu sorunun cevabı iPhone kullanıcıları için Turkcell’in Goller Cepte servisini yerinden edecek cinsten, üstelik LigTV uygulaması ÜCRETSİZ.

LigTV uygulaması Spor Toto Super ligin bitimine 3 hafta kala, açıkçası çok geç bir zamanlama ile çıkmış oldu. Böyle bir uygulamanın sezon başında hazır olması gerekirdi ama geç olsun güç olmasın demişler 🙂 Ancak şunu da belirtelim sadece Turkiye Spor Toto Super Lig değil diğer ülke liglerine de buradan ulaşmak mümkün. Özellikle de İngiltere Premier League ve İtalya Seria A liglerinin gol videolarına da buradan ulaşılabiliyor.

LigTV uygulamasında kısaca neler var bir bakalım;
LigTV uygulamasının içerikleri ağırlıklı olarak LigTV’nin web sitesinden besleniyor.

Haberler
Bu bölümde özellikle güncel futbol haberlerinin hepsine ulaşabiliyorsunuz, tabi aynı haberlere aslında LigTV’nin sitesinden de ulaşabiliyorsunuz. Ancak burada sorun olarak dile getirebileceğimiz şey, haberlerin Web sitesinden aynen iPhone uygulamasına konulmasından kaynaklı bazı haber içeriklerinde yer alan videolara ve linklere tıklamak şu an mümkün değil. Bu bölümün özellikle düzeltilmesi gerekli, çünkü bu şekilde haberin kalitesi hem düşük hem eksik kalıyor. Ama tabi tıklanabilen video linkleri de mevcut.

Fikstür
Bu bölümde Spor Toto Super Lig fikstürüne ve geçmiş maçlarının sonuçlarına ulaşabiliyorsunuz aynı zamanda oynanmış maçların üzerine tıkladığınızda maç hakkında goller, kartlar, oyuncu değişiklikleri, kadrolar, maç istatistikleri (kaç km koştukları bilgilerine kadar) ve bazı önemli maçların canlı anlatımları ve de şimdiye kadar bu uygulamalarda görmediğimiz Radar seçeneği görüntülenebiliyor. Radar, açıkçası oyundaki futbolcuların hangi dakikada nasıl oyuna dizildikleri ve topla nasıl oynadıklarını grafiksel olarak gösteriyor. Görüldüğü gibi oldukça detaylı bir maç analizi burada karşınıza sunuluyor.

Puan Durumu
Bu kısımda Spor Toto Super Lig’in son puan durumunu görebilir ve istediğiniz takımın üzerine tıkladığınızda o takımla ilgili haberlere ulaşabilirsiniz.



Ligler
Önemli liglerin Turkiye Spor Toto Superlig, BankAsya 1. Lig, Ziraat Türkiye Kupası, İngiltere Premier League, Almanya Bundesliga, İspanya La Liga, İtalya Serie A, UEFA Euro League ve Şampiyonlar Ligi hakkındaki haberlere, fikstürlere, maç sonuçlarına ve puan durumlarına ulaşabiliyorsunuz.



VideoLig
Burası en can alıcı bölüm, yukarıda da bahsettiğim gibi Turkcell’in parayla sunmuş olduğu Goller Cepte servisinin çok kullanışlı bir versiyonu, Tüm maçların gollerine ve özet görüntülerine buradan ulaşmanız ve yüksek kalitede izlemeniz münkün, ancak 3G üzerinden izlemeye izin verilmiyor sadece WiFi üzerinden izlemeye izin verilmiş durumda, (bitrate) kalitesi yüksek olduğundan sanırım kullanıcıların 3G kota mağduriyetini engellemek için sunulmuş bir engelleme.

Canlı Skor
Günün oynanmış , oyanana ve oynanacak maçlarına buradan direk ulaşabiliyormaç detaylarını takip edebiliyorsunuz. Aynı zamanda bazı günler çok uzun olan listeyi en üstte yer alan arama kutusu ile takım adı, turnuca lig adı ve iddaa koduna göre arayarak filtreleyebiliyorsunuz.

Takımım
Bu kısımda ise taraftarı olduğunuz takımı seçerek kısa ulaşım olarak kullanabiliyorsunuz. Seçebileceğiniz Ligler; Spor Toto Superlig, Bank Asya 1. Lig, İngiltere Premier League, Almanya Bundesliga, İspanya La Liga, İtalya Serie A.

Galeri
LigTV web sitesinde yer alan benzer bir galeri yapıısı burada da konumlandırılmış. Oynanan maçlardan çekilen fotoğrafları buradan görebiliyorsunuz.

Yazarlar
Bu bölüm kısaca Spor yazarlarına ayrılmış, bazı spor yazarlarının seçilen yazıları burada yayınlanıyor.

Canlı Yayın
Bu en heyecanlı bölümlerden biri, ancak bu bölüme girmeye çalıştığınız da Digiturk’un yeni bir uygulamasının ayak seslerini duyuyorsunuz. Uyarı da Digiturk WebTV uygulamasının yakında AppStore’da çıkacağı belirtiliyor. Bildiğiniz gibi Digiturk uydu yayıncılığı dışında Web üzerinden hem yurt içi hem yurt dışına yayın yapıyor, bunu iPhone’dan izlenebilecek şekilde sunmaya hazırlandığı da bu uyarıdan açıkça belli oluyor.

Bildirim
Burada ne anlama geldiği tahmin edilen ama net olarak çalışmayan bir bölüm, sanırım bu bölüm yakında ya güncelleme ile yada push server’larının aktif olması ile çalışmayta başlayacaktır.

Görüldüğü üzere özellikle maç özet ve video bölümleri ile futbolseverler için kaçırılmayacak bir uygulama üstelik tekrar hatırlatayım ÜCRETSİZ ancak yolda, dışarıda , veya Wifi olmayan yerlerde iseniz bu gömrüntüleri Wifi bağlantısı bulana kadar izleyemeyeceksiniz, bunu da aklınızın bir köşesinde bulundurun derim 😉

LigTV Uygulaması

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.