YouTube Uygulamasında Arama Sorunu Çözümü ve Alternatif Jasmine YouTube Uygulaması


iOS 6’de YouTube uygulaması daha önce sizlere de belirttiğimiz gibi artık yok, eğer geçiş yaptıysanız Google’ın ayrıca App Store’a koyduğu YouTube uygulamasını kullanabiliyorsunuz.

Ancak bu uygulamada da bazı sorunlar yaşayanlar olduğunu gördük ve bu konuda bir araştırma yaptık ve çözümünü ayrıca da başka bir alternatif YouTube uygulamasını sizlerle paylaşmak istedik.

Google’ın App Store’daki YouTube uygulamasında en çok yaşanan sorun arama sorunuydu. Yaptığımız incelemede video arayamıyorsunuz ancak arama kriteriniz her nasılsa Channel’ları arayabiliyordu. Bunun üzerine bazı çevremizdeki telefonlarda bu sorunun yaşanmadığını gördük. Sorun ilginç bir yerde çıktı: DİL AYARLARI…

Evet Dil Ayarları’nda Türkçe seçili olan kimsede Video arama çalışmıyor, yani iPhone’u Türkçe olarak kullananlar bu özelliği nedense kullanamıyor. Google’ın Support hattına sorunla ilgili kayıt açtık umarım kısa zamanda sorun çözülecektir. Ancak düzelene kadar bunu kullanmak istiyorsanız yapmanız gereken ayarlardan dili ingilizceye çevirmek. Bundan sonra Video arama çalışmaya başlıyor ilginç değil mi..

Ayarları ingilizceye çevirmek istiyorsanız aşağıdaki adımı takip edebilirsiniz:

Ayarlar > Genel > Uluslararası > Dil > English seçilecek.

Jasmine YouTube Uygulaması

Son zamanlarda ise başka bir üçüncü parti şirket Jasmine adında oldukça minimalist yaklaşımla oluşturdukları ve Jasmine adını verdikleri uygulama ile karşımıza çıktı.



 

Açıkçası Native uygulamalara olan hayranlığımız burada bir kez daha kanıtlandı. Google’ın YouTube uygulaması Native ve HTML5 (uygulamanın içerisinde web sayfaları çalışıyor) yapıısnda kurulmuşken, Jasmine incelediğimiz kadarıyla çok büyük bölümünde tamamen Native uygulama olarak oluşturulmuş ve çalışma şekli oldukça hoş.

  



Ücretsiz verisyonunu indirip kullanabilirsiniz, ayrıca ücretli versiyonu da mevcut. Eğer YouTube uygulamasız yapamam ve de dili değiştirmek istemiyorum diyorsanız Jasmine şu an için tam size göre.

Jasmine YouTube Uygulamasını indir

Google’ın YouTube uygulamasını indir

 

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.