iOS 6 yüklü iPhone 3GS nasıl Untethered Jailbreak, iPhone 4 nasıl Tethered Jailbreak yapılır? (Windows)


Burada sizlere iOS 6.0 yüklü ve eski Bootrom’lu iPhone 3GS’inizi RedSn0w’un Windows versiyonu ile nasıl Untethered Jailbreak yapacağınızı anlatmaya çalışacağız ancak öncelikle aşağıdaki Uyarılarımızı kesinlikle okumadan işlemlere başlamayınız.

UYARILAR:



Anlatacağımız yöntem iPhone 3GS′inizin baseband’ini güncelleme olasılığından dolayı unlock’cuların uzak durması gerekiyor. Bunun için baseband’i güncellemeden nasıl custom firmware işlemi yapılır yazımızı okumanız gerekiyor. Aksi halde iPhone 3GS′inizin Unlock ihtiyacı var ise yapamaz ve telefonunuzu kullanamazsınız.

  • Redsn0w 0.9.15b2 versiyonu iOS 6.0’lı eski bootrom’lu iPhone 3GS’ler için untethered jailbreak iPhone 4’ler için Tethered Jailbreak yapabilmektedir, her reboot işleminden sonra iPhone’unuzu bilgisayara bağlayarak Jailbreak boot yapmanız gerekiyor. Şu an için iPhone 4S ve iPhone 5’ler için Jailbreak henüz çıkmadı. (eski bootrom’lu iPhone 3GSe sahip olup olmadığınız anlmak için şu makalemizi okuayabilirsiniz: iPhone 3GS’inizin Bootrom’unu kolayca nasıl öğrenebilirsiniz?).
  • Jailbreak iPhone’unuza zarar verebilir ve garantisini bozabilir.
  • İşlemleri yapmadan önce mutlaka backup alınız
  • Daha önce 6.0’a geçmediyseniz ve Unlock ihtiyacınız varsa cihazınızın baseband’ini güncellemeden iOS 6’ya geçmeniz gerekiyor.

Adım 1: Masaüstünde Pwnage adında bir klasör yaratın.

En son versiyon RedSn0w’u buradan indirebilrisiniz. Aynı zamanda iOS 6.0 yazılım güncellemesini de buradan indirebilirsiniz. (Note: eğer iPhone’da 6.0 yazılımını zaten kullanıyorsanız iOS 6.0 güncellemesini indirmenize gerek yok)

RedSn0w zip dosyasını Pwnage klasörünün içine açın.

Adım 2: Eğer daha önceden iOS 6’ya güncellemediyseniz iTunes’u açıp güncelleme işlemini yapınız.

Uyarı: Eğer Unlock ihtiyacınız var ise Baseband’i güncellemeden iOS güncellemesi yapmanızı şiddetle öneririz. Eğer Unlock ihtiyacınız var ise bu linkteki tutorial’imizi kullanarak Baseband’inizi güncellemeden iOS güncellemesi yapınız.

iTunes’u açtıktan sonra yandaki menüden cihazınızı bulun ve seçin, ardından “Shift” tuşuna basılı tutarak “Restore” tuşuna basın.

Dosya seçme ekranında iOS 6.0 firmware dosyasının olduğu yere gelip uygun firmware’i seçin. Eğer Baseband upgrade etmeden yapıyorsanız doğru firmware’i seçtiğinizden emin olun.

Ardından iTunes yazılım güncellemesini gerçekleştirecek.

Adım 3: İndirmiş ve Zip’ini açmış olduğunuz Redsn0w.exe dosyasını sağ tuşa basar “Yönetici modunda çalıştır”ı seçerek çalıştırıyoruz.

Adım 4: RedSn0w açıldığında jailbreak butonuna basın

Adım 5: iPhone’un bilgisayara takılı ve kapalı durumda olduğuna emin olun, eğer kapalı değilse iPhone’u kapatın, ardından Next butonuna basarak devam edin

Adım 6: RedSn0w size DFU moda nasıl geçeceğiniz konusunda yardımcı olacak. Burada da kisaca aciklamak gerekirse;

Kapatma tuşuna basarken aynı anda Home tuşuna beraber 10 saniye basılı tutun.



Şimdi Kapatma tuşunu bırakın ve Redsn0w iPhone’u tanıyana kadar Home tuşuna basılı tutun.

Adım 7: iPhone şimdi reboot edecek

Adım 8: RedSn0w jailbreak hazırlığını yapacak.

Adım 9: Listeden Cydia’yı seçip Next ile devam edin.

Adım 10: iPhone şimdi tekrar reboot edecek ve RedSn0w RAM Disk ve Kernel’i yüklemeye başlayacak.

Adım 11: İşlem bittiğinde RedSn0w sizi bittiğine dair bilgilendirecek. iPhone reboot işlemi tamamlandığında (duruma göre 5 dakika kadar sürebilir) Cydia ile birlikte Jailbreak olmuş olarak açılacaktır.

BOOT TETHERED
Tethered Jailbreak’lerde aşağıdaki şekilde boot tethered yapabilirsiniz.

Adım 1:
RedSn0w’u açtığınızda Extras butonuna basın.

Adım 2:
Just boot seçeneğini seçip just boot tethered yapabilirsiniz.

7 Yorumlar

Seninkini ekle
  1. 1
    hamdi

    bende 3gs var ios 6 ya yüksettlim jailbreak yapıyorum cydia gelmiyo telefona servis yok diyo ne yapmam gerekiyo lütfen bir yardım
    sizin yukarıda anlattıklarınızı yapıyorum hiç değişklik yok vede kart takıyorum servis yok diyor

    • 2
      onur

      aynısı bende de olmuştu dfu moda yanlış aldığım için oldu daha cydia geldi installous indirdim sonra rest attı. daha sonra cydia ve installousa giriyorum hemen atıyor. şimdi restore edip 6.0.1e geçecem daha sonra telefoncuya verecem o yapsın 😀

  2. 5
    Mert

    Bende 3gs var. Şuanda ios6 ve tethered jailbreak var. Untethered hale nasıl getirebilirim anlamadım.

  3. 6
    samican

    söylenen herşeyi yaptım herşey aynı gitti fakat telefonum açıldıgında eskisi gibiydi cydia yoktu. lütfen yardım edin

  4. 7
    emirhan

    5 dakikadan daha fazladır telefonum kapalı halde yinede bekliyorum eğer bir sorunsa telefonu pc den çıkarıcam ve jailbreak işlemini dirduracağım

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.