Android Watch artık iPhone’da da çalışıyor!


Son zamanların ilgi çeken gadget’larından biri olan Akıllı Saatler ile ilgili çalışmalar hızla sürüyor. Geçtiğimiz yıl Google Android saatlere destek veren Android Wear işletim sisteminin üzerinde çalışmalar yaptı ve Apple Watch çıkana kadar özellikle Moto 360, LG G Watch R gibi öne çıkan saatler sadece Android dünyasında yani Android akıllı telefonlarla çalışacak şekilde hizmete sunuldu.

Google tarafından dün yapılan açıklama ile uzun süredir süregelen söylentiler sonunda gerçek oldu. Artık Google Apple Store’da, Android Wear uygulaması ile Android Wear işletim sistemli saatlerin iPhone’da çalışmasını resmi olarak sağlamış oldu.



lg-g-watch-r-iphone-ios

İlk yapılan açıklamada her ne kadar LG Watch Urban ve sonrasında çıkacak cihazların destekleneceğinin açıklanmasına rağmen, Moto 360 ve bizim de test ettiğimiz LG G Watch R gibi cihazlarda şu an Android Wear uygulaması ile iPhone’da çalışıyor.

android-wear-on-iphone-01 android-wear-on-iphone-02

Uygulama Android akıllı telefonlardaki Android Wear uygulamasının neredeyse aynı özelliklere sahip. Yaptığımız testlere göre hem Apple Watch’u hem Android Watch’u aynı anda kullanabilmek mümkün. Notfikasyonlar aynı anda Android Watch’a ve AppleWatch’a geliyor. Genel olarak şu ana kadar bir sorun göremedik ve oldukça başarılı çalışıyor.

android-wear-on-iphone-03

Ancak Apple’ın uygulama içerisinde başka uygulamalar yüklenmesine yani bir Uygulama Dükkanı gibi çalışmasına izin vermediği için üçüncü şahıs uygulamaları Android saate yüklenemiyor (Shazam gibi). Ancak Android Wear’in içinde özellikle Google Nowi Gmail, Calendar gibi bir çok Google ürünü çalışabilecek şekilde ayarlı geliyor. Bunun yanında SMS mesajlarının da Android Wacth’a geliyor olması aslında beklediğimizden biraz daha fazlaydı. Saat yüzlerini de uygulama içerisinden değiştirebiliyorsunuz.

android-wear-on-iphone-04

Android Wear’i iPhone’da kullanabilmek için Factory Reset yaparak baştan tanımlama işlemi ile kolaylıkla iPhone’a Android Wear uygulaması ile tanıtabiliyorsunuz. Android Wear ile Android saatleri kullanabilmeniz için iOS 8.2 yüklü iPhone ve Android saatinizin de versiyonunun son sürümde olması gerekiyor.



Android Wear Uygulamasını indir

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.