iPhone 7 Dedikodu Sezonu başladı!


iPhone 6S’ler çıkalı 4 ay oldu. Yani bir iPhone 6S’iniz varsa artık eskidiğini kabul edin – Çünkü iPhone 7 dedikodu sezonu resmen açıldı 🙂

Apple’ın iPhone 4’e kadar süren ciddi bir gizlilik başarısı vardı. Bir Apple çalışanı tarafından bir barda kaybedilip bulunan iPhone 4 prototipi ile bu büyü resmen bozuldu. Aslında o iPhone 4’ün bile birçok özelliği Apple tarafından resmen açıklana kadar hala anlaşılamamıştı. Örneğin iPhone 4 ile hayatımıza giren Retina Çözünürlükten kimsenin haberi yoktu. O gün bugündür en başta 9to5Mac isimli sitenin yazarlarından Mark Gunman olmak üzere birçok gazeteci ve araştırmacı sağ olsun Apple’ın tanıtım sunumlarından çok önce bize yeni iPhone modellerini tanıtıyorlar. Ortaya çıkmayan çok az şey kalıyor ki ben açıkçası özellikle Mark Gunman’ın onları da bildiğini ama biraz insaflı davranıp Apple’a da bir iki detay bıraktığını düşünüyorum (Tim Cook acaba Mark Gunman’ın amcası olabilir mi?)

Peki iPhone 7 Nasıl olacak?

iphone_7_rumours_features_specs_and_release_date_no_jackGüle güle 3.5mm ses çıkışı

Ortaya çıkan gerçekten bir çok ciddi veriler var ama bunların en ilginçi kesinlikle 3.5mm ses çıkışı/girişi bağlantısının tarih olacak olması. Gelen haberlere göre Apple, bu yüz yıllık teknolojiyi kesinlikle emekliye ayırıyor. Onun yerine iPhone 7’ler Ligthining USB bağlantısına ile çalışan yeni kulaklıklarla gelecek. Aslinda bu tür kulaklıklar şu anda da mevcut. Daha pahalı ve ses yalıtımını iyi yaptığını biliyoruz. Ligthining USB baglantısı ile başka bir aparat kullanmadan aktif ses engelleyici (Noise Cancelling) kablolu kulaklıklara entegre edilebiliyor ve Apple’ın da böyle bir şey yapacağı tahmin ediliyor.

Bragi-Dash-headphones-1080x675

Daha da ilginç olan ise; Apple’ın ayrıca Beats markası altında yeni tamamen kablosuz kulak içi bleutooth kulaklik çıkarması bekleniyor. Bu kulaklıkların piyasadaki örneklerinin aksine çok daha güçlü ve detaylı ses aktarımı yaparak bir fark yaratacağını tahmin ediyorum (şu kesin Apple bunu yaparsa ki yapabilir, fiyatı acımasız şekilde pahalı olacaktır). 3.5mm  kablo çıkışından kurtulmanın diğer yararı ise tabii ki iPhone 7’nin daha ince ve hafif olabilecek olması. Apple’ın daha ince ve daha hafif cihazlar yapma saplantısı bir yana 3.5mm ses çıkışı ve onu çalıştıran donanımı şu an pilden sonra iPhone’larda en çok yer kaplayan parça!

iPhone-7-Dual-Camera-800x450

Kamera çıkıntısı gidiyor, çift kamera geliyor

Apple dijital fotoğrafçılığı diğer birçok telefon şirketi gibi çok ciddiye alıyor ve hemen hemen her yeni model iPhone’u çok daha iyi kamera donanım ve yazılım özellikleri ile çıkarıyor. iPhone 7 de farklı olmayacak gibi ama bu konuda çok önemli bir iddia var. iPhone 7’ler çift kamera sistemi ile gelecek. Bu çift kamera sistemi için yazılmış yeni bir yazılımla hem optik zumlama yapmak mümkün olacak hem de SLR kalitesinde fotoğraf çekmek mümkün olacak. Tabi SLR derken süper profesyonel kameralardan çıkan fotoğraflar kalitesini bekliyoruz demiyoruz ama yine de bu konuda ciddi gözle görülen bir kalite değişikliği bizi bekliyor gibi.

 

iPhone-7-Concept
Dizayn

Çok büyük bir değişiklik beklenmiyor gibi. Ancak kamera çıkıntısı ile beraber anten hatlarının da ortadan kalkacağı tahmin ediliyor. Apple yeni bir anten teknolojisi ile bu kablosuz iletişimi sağlayan bantlara artık güya ihtiyaç duymayacakmış.

waterproof
Su ve toz geçirmez

iPhone 6S’lerin suya  baya dayanıklı olduğu biliniyor. Ama iPhone 7’lerle beraber Apple resmen su ve toz geçirmez modellere geçiş yapabilir. 3.5mm ses çıkışının da olmayacak olması bunu iyice kolaylaştıracaktır. Bir de camı çizilmez ve kırılmaz bir şey yaparlarsa şahsen ben çok mutlu olacağım 🙂



iphone-7-concept-1
Kablosuz şarj

Bu konu tam net değil. Şöyle ki Apple Watch’taki gibi magnetik bir şarj yöntemi de olabileceği ama küçük bir ihtimal de olsa Apple’ın WiFi üzerinden çalışan gerçek bir kablosuz şarj sistemi getirebileceği söyleniyor. Bakalım zaman ne gösterecek!

Çok dokunuşlu 3d Touch

iPhone 6S’lerde güçlü bastırma ile çalışan bu özellik iPhone 7’lerde çift parmak vs. ile bastırarak yeni bir boyuta geçecek gibi gözüküyor.

Li-Fi

Henüz pek aşina olmadığımız yeni bir kablosuz ağ sistemi. Light Fidelity (hafif bağlılık) açılımına sahip olan bu donanım eminim sizin de tahmin edeceğiniz gibi çok daha hızlı kablosuz veri bağlantısına olanak sağlıyor. Işık hızına doğru gidiyoruz anlayacağınız..

Ekrana gömülü ana ekran düğmesi

En ilginçini en sonra bıraktım. Aşağıdaki resimler bu özelliği çok güzel anlatıyor ancak bu konu ile ilgili henüz çok ciddi bir haber yok, onu da belirteyim.



iphone7render-4

iphone_7_fiphone_7_release_date_rumours_features_and_specs

Kategoriler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.