Samsung’dan Apple’a ‘Galaxy Tab Davası’ için Teşekkür!


Eğer ki teknoloji ile biraz alakalıysanız eminiz ki son bir kaç senedir Apple ile başta Samsung olmak üzere, Google, Motorolla ve bir çok şirket arasında devam eden telif hakları üzerine açılan davalardan haberdarsınızdır.

Davaların çoğu genelde Apple tarafından açılıyor ve genelde mahkemeler aylarca hatta senelerce sürebiliyor.
İlginç olan ise özellikle Apple ve Samsung arasındaki Galaxy Tab Tablet ile ilgili halen devam eden davanın bu tabletin satışlarına yardımcı olmuş olması!



Apple bundan bir kaç ay önce Galaxy Tab’ın satışını Avustralya’da mahkeme kararı ile durdurmayı başarmıştı. Esasında bu dava süreci oldukça hızlı işliyor, çünkü Samsung hukiki alanda yapabileceği tüm girişimleri paraya kıymadan yapıyor. Gözüken o ki harcadıkları para belki yapacakları reklamdan çok daha ucuza geliyor!

İşin doğrusu satış rakamları belli olmadığı için bu şimdilik bir teoriden öte değil ama Galaxy Tab Tablet’in popülaritesinin bu dava ile arttığı da yatsınamaz bir gerçek.

Samsung Galaxy Tab, tablet piyasasında boşluğu kesinlikle hissedilen rekabet için önemli bir ürün aslında. Geçtiğimiz aylarda HP Touch ve BlackBerry PlayBook gibi alternatif ürünler iPad karşısında havluyu attığını resmi olarak kabul etmişti. HP, tablet satışlarını zaten tamamen durdurdu. BlackBerry firması ise PlayBook tabletinin satışlarının hiç de teşvik edici olmadığını deklara etmişti.

iPad’in şu anda tablet piyasasının % 90’nuna sahip olduğu çeşitli analistler tarafından defalarca faklı platformlarda açıklanmıştı.



+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.