Google Chrome’un iPhone ve iPad versiyonu çıktı, incelemesi burada!


Dün akşam saatlerinde Google I/O keynote toplantısında Google Chrome Web browser’ı iPhone ve iPad için çıkaracaklarını açıkladırlar ve bir kaç saat sonra Chrome önce Amerika App Store’da ve ardından tüm dünyada ülkemiz için de Türkçe olarak çıktı.

iPhone ve iPad için Chrome’un en önemli özelliklerinden biri iOS 6’da Safari browser ile geleceği açıklanan birden fazla cihazın browser Tab’larının senkronize olması.

 

Chrome gerçekten iPhone ve iPad’de Safari yerine geçebilecek bir browser olabilir mi, biraz özelliklerinden bahsetmekte fayda var.

Tarayıcıyı açtığınızda ilk önce bir agreement (kullanıcı sözleşmesi) çıkıyor ve bunu kabul etmeniz gerekiyor.

Chrome browser’ı bilgisayarında kullananların aşina olduğu, adres kutusunun aynı zamanda arama barı olması yani iki türlüde kullanılabilmesi özelliği iPhone ve iPad için de konumlandırılmış.



Bütün tablar kapalı bir şekilde geliyor ve yukarıda sadece bir araç çubuğu geliyor ve böylece geniş bir web alanı karşımıza çıkıyor.

Bir çok şeyi araç çubuğunda bulunan menü butonuyla yapabiliyorsunuz. Araç çubuğunda yer alan pencere ikonunay bastığınızda güzel bir görünümle tab’lar karşımıza geliyor ve kapatmak istediğimize basılı tutup sağa ya da sola doğru ittirdiğimizde tab’ı kapatmış oluyoruz.

 



Bir diğer güzel özellik ise Safari’de bazı sitelerin mobil versiyonu dışında masaüstü versiyonunu görüntüleyemezken, Chrome’da menüden isterseniz Masaüstü versiyonunu iste seçeneğiyle bilgisayarınızdan gördüğünüz versiyonunu görebiliyorsunuz.

Chrome ile gelen bir diğer özellik ise gizli tab (sekme) açabilmek. Bu özellik ile açtığınız tab ile ilgili geçmiş kayıtları, adres bilgileri , web sitelerinin cookie (çerezleri) browser’da tutulmuyor.

 

Aslında eğer Chrome’un bilgisayar versiyonunu kullanıyorsanız iPhone ve iPad’de de buna benzer bir kullanım bulacağınız kesin. Tabi ki ilk versiyonunda bazı sorunlar olabilir ancak şu an bazı eksiklikleri doldurduğunu düşünüyoruz.

iPhone ve iPad için Google Chrome’u indir

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.