Google, iOS cihazlar üzerinde Siri’ye rakip olduğunu gösterdi!


Google Arama uygulamasının daha önceleri sesle komutları algıladığını ve özellikle Türk kullanıcılar için Türkçe arama yapabildiğini bir süredir tecrübe ediyorduk ancak bu sefer hem ekstra hızlı neredeyse anında ses tanıma ve daha doğru algılamayla Siri’nin özellikle tek taraflı arama özelliklerinin üzerine çıktığını görebiliyoruz.

Bir süre önce Google, Arama uygulamasına sesle aramayı geliştirdiğini ve sorularınıza direk cevap verdiğini gösteren video yayınlamıştı. Video’yu gördüğümüzde biz video’da göründüğü kadar hızlı çalışacağından şüpheliydik ancak videonun gerçeği gösterdiğine artık şüphe kalmadı.

Google Arama uygulamasının dün güncellenen sürümü ile bu özelliklerin yanı sıra iPhone 5 ekran uyumlulupu da gelmiş oldu. Uygulamayı hemen indirmek istiyorsanız bu linki kullanabilirsiniz Google Arama’yı indir



Yaptığımız testlerde Türkçe arama oldukça başarılı, Siri Türkçe’yi desteklemiyor ancak İngilizce olarak Google’da yaptığımız testlerde çok başarılıydı. Siri’de ekstra süper düzgün konuşmanızı beklemiyor, tabi Türk olarak gerçek bir İngiliz ya da Amerika’lı olmadığımızı düşünürsek bizim konuşma şekillerimizi algılayabilmesi gerçekten önemli.

Google, Arama’da Siri gibi cevap verirken bazı kalıplarda görsel değişik gösterimler sunuyor. Ancak baştan söyleyelim bunu Türkçe’de şu an ayarlamış durumda değiller, ingilizcede deneyebiliyorsunuz. Ama Google’ın dillere olan yatkınlığını ve dikkatini bildiğimiz için bunun çok yakında olacağından şüphemiz yok.

 

Örnek olarak kalıplardan biri “what is the weather tomorrow” dediğinizde size görsel olarak bulunduğunuz yerin hava durumu tahminini ve sesli olarak okuyor, bu tip özellikler özellikle elinizin çok müsait olmadığı durumlarda oldukça kullanışlı. Bunun yanında bir çok kalıp mevcut, harita ve youtube’da oldukça entegre çalışıyor ornegin “show me video of maroon 5” dediğiniz de direk Maroon 5’ın videosunu çalmaya başlıyor, daha speisikf denemelerde yapabilirsiniz, videonun adı vs.



Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyoruz, Siri’ye çok başarılı bir alternatif özellikle Türkçe arayabilme özelliği ile.

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.