iPhone 5S ve iPhone 5C karşınızda tüm detaylar!


Sizlere uzun zamandır ipuçları ve haberlerini paylaştığımız iPhone 5S ve iPhone 5C sonunda tanıtıldı ve sizlere bunu anlık olarak FAcebook’ta düzenlediğimiz etkinlik ile aktarmaya çalıştık.

Şimdi sıra geldi detayları toparlamay bu makalemizde tanıtım etkinliğinden çıkarttığımız önemli başlıkları bulacaksınız, tüm detaylı etkinlik aktarımımıza ulaşmak için aşağıdaki linkteki etkinlik sayfamıza ulaşabilirsiniz:

iPhone 5S ve iPhone 5C Canlı Anlatım etkinlik sayfası

Ayrıca iPhone 5S, iPhone 5C ve iPhone 4S hangisini almalı makalemizi de okumanızı öneriyoruz.

iOS 7 iPhone ve iPad’lere 18 Eylül’de geliyor

iphone5s-5c-01
Apple’ın yeni flat tasarım işletim sistemi iPhone 5, iPhone 4S ve iPhone 4 için 18 Eylül’de çıkıyor. Aynı zamanda iPad mini, ikinci, üçüncü, dördüncü jenerasyon iPad’lere ve iPod touch için gelecek. Tim Cook tanıtım etkinliğinde önümüzdeki günlerde iOS 7’nin dünyanın en popüler işletim sistemi olacağını söyledi.

Aynı zamanda önemli bir not iOS 7 64-bit uyumlu ve böylece dünyanın ilk 64-bit’lik mobil işletim sistemi olmuş oldu.

Apple iTunes Radyo’yu 18 Eylül itibariyle açıyor

iphone5s-5c-02
Apple’ın Haziran ayındaki etkinlikte iOS 7’yi tanıtırken belirttiği iTunes Radyo’da 18 Haziran itibariyle kullanılabilir olacak. iOS 7’nin çıkışıyla kullanıcılar Pandora uygulamasında olduğu gibi kendi radyolarını oluşturabilecekler. Pandora Türkiye’ye hizmet vermiyor, iTunes Radyo’nun da ilk etapta Türkiye’de hizmet verip vermeyeceği ise şu an net değil.

iTunes Radyo ücretsiz, eğer iTunes Match üyesi iseniz reklamda görüntülenmeyecek ancak değilseniz reklam görsterimleri olacak.

Apple iWork ofis ve düzenleme araçlarını yeni iOS cihazlarla ücretsiz sunacak

iphone5s-5c-03
Apple iWork ofis ve düzenleme araçlarını yeni satın alınacak iOS cihazlarıyla birlikte ücretsiz verecek. Bunların içerisinde Pages (Microsoft Office Word benzeri), Numbers (Microsoft Office Excel benzeri), iMovie, Keynote (Microsoft Office Powerpoint benzeri) ve iPhoto mevcut. Şu an halihazırda bu uygulamaların her biri ortalama 9.99$ a satılıyor.

iPhone 5C: plastik ve renkli iPhone 20 Eylül’de satışa çıkıyor

iphone5s-5c-04
Yeni iPhone 5C ilk kez ikinci bir iPhone serisi olarak tanıtıldı. Daha önce sizlerle paylaştığımız iPhone 5C renkleri ve tasarımıyla tamamen aynı olan ve konumlandırma olarak iPhone 5’in yerini alacak olan bir iPhone oldu. 16GB versiyonu 99$ kontratla satılacak ve kontratsız Amerika satış fiyatı 549$ olacak.

iPhone 5C, iPhone 5’de olduğu gibi 4 inch Retina ekran, A6 işlemci, 8 mega piksel arka kameraya sahip, farklı olarak ise FaceTime HD kamerasında geliştirmeler yapılmış. iPhone 5C aynı zamanda ülkemizde şu an kullanılmayan LTE şebekelerini daha çok versiyonunu kapsayacak.

iPhone 5C’nin Amerika’da kontratlı olarak 16 GB modeli 99$’a, 32 GB modeli 199$’a satılacak. Aynı zamanda kontratsız olarak Amerika’da 16GB 549$, 32GB 649$ olarak satılacak.

iphone5s-5c-04-02
iPhone 5C için ön siparişle satış 13 Eylül’de başlayacak ve Amerika, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Japonya, Singapur ve İngiltere’de 20 Eylül’de satışta olacak.

Aralık atına kadar toplam 100 ülkede satışın yapılması bekleniyor.

iPhone 5S parmak izi sensörü, geliştirilmiş kamera ile 20 Eylül’de satışta

iphone5s-5c-05
Her senenin flagship adı verilen iPhone’un asıl öne çıkan ürünü diyebileceğimiz iPhone’u iPhone 5S tanıtıldı. Tasarım ve özellikler olarak yine daha önce sızdırılan bilgilerden çok farklı bir şey ile karşılaşmadık ancak ilk defa detaylı olarak parmak izi okuyucunun detayları etkinlikte paylaşıldı.



iPhone 5S, beyaz ve siyah renklere alternatif olarak gold adını verdiği yeni şampanya rengi ile de karşımıza çıktı.

Parmak izi sensörü 360 derece farklı açılardan ve birden fazla parmağı tanıyacak şekilde tasarlanmış ve de Touch ID adı verilmiş. Home tuşuna konumlandırılmış parmak izi sensörü parmak izini tuşa basarak değil sadece dokunrak çalışması sağlanmış.

touchid_hero

Parmak izi A7 işlemci ile şifrelenerek sadece telefon içinde saklanıyor, kişisel güvenlik açısından herhangi bir harici sunucuya gönderilmediğinin üstüne basılarak anlatıldı.

iPhone 5S M7 hareket ek işlemcisine sahip olarak daha gelişmiş gyroscope ve pusula işlevlerine sahip.

Kameranın diyafram genişliği f/2.2’ye getirilmesiyle düşük ışık performansı arttırılmış ve aynı zamanda 2 ledli flash yapısıyla True-Tone adı verdikleri bir yapı ile doğal flash efekti verilmiş. Aynı zamanda yazılımsal olarak yapılan geliştirmeler ile 10 saniye arka arkaya çekim ve video çekiminde 720p HD kalitesinde saniyede 120 kare çekim yapabilecek bir yapıya geitirlmiş.

Kamera aynı zamanda dijital fotoğraf titreşim engelleyici ile titreşimi azaltma yoluna gidilmiş. Bu yöntem sanal olarak 4 farklı fotoğrafı arka arkaya çekip 4 fotoğraftan netleme yoluna gidilmiş.



iPhone 5S Amerika’da kontratlı olarak 16GB 199$, 32GB 299$ ve 64GB 399$ fiyatla satışa sunulacak. Amerika’da kontratsız olarak 16GB 649$, 32GB 749$ ve 64GB 849$ fiyatla satışa sunulacak. iPhone 5S, iPhone 5C gibi 13 Eylül’de ön sipariş verilemeyecek ancak hem iPhone 5S hem de iPhone 5C 20 Eylül’de satışa çıkacaklar.

iPhone 5S’teki Apple A7 işlemci ile 64-bit işlem ve ilk iPhone’dan 40 kat daha hızlı

iphone5s-5c-06
Akıllı telefonlarda her geçen gün hız git gide artıyor ve yeni iPhone 5S tabi ki bu trendi takip ediyor. Apple A7 işlemci ile iPhone 5S dünyanın ilk 64-bit işlemcili akıllı telefonu olmuş oldu.

Altın rengi iPhone 5S

iphone5s-5c-07-01 iphone5s-5c-07-02

İster sevin ister sevmeyin, Altın rengi iPhone söylentilerden de bahsettiğimiz gibi gerçek oldu. Bazılarınız ise bu modeli gerçekten beğenecektir. Bunun hakkında çok da birşey yazma gereği yok fotoğraflarına bakıp karar verin
iphone5s-5c-07-04

iPhone 5’ye elveda ama iPhone 4S satışa devam

iphone5s-5c-08
Apple iPhone 5C’yi iPhone 5 yerine konumlandırıp iPhone 5’in türüne son vermiş oldu. Aslında bu durum Apple’ın iPhone 5’in maliyetli tasarımından kurtulup daha uygun fiyata mal etmiş olduğu iPhone 5C’den daha çok kar elde etme çalışması olarak bakılabilir.

Ancak renk seçenekleri ve bazı iyileştirmeler de yapıldığından fiyatı aynı tutarak iPhone 5’e elveda denilmiş oldu.

Sizde yorumlarınızı bizlerle paylaşın…

1 Yorum

Seninkini ekle

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.