iOS 8’den ilk görüntüler


Daha dün iOS 8 ile ilgili bir haber yapmıştık ama bugün de iOS 8 ekran görüntüsü olduğu iddia edilen bazı fotoğraflar internete düştü, biz de paylaşalım dedik.

Aslında iOS 7′den herhangi bir farkı bulunmayan görüntülerde dikkat çeken sadece yeni Apple uygulamaları. Bu uygulamalar ise Healthbook,Tips ve OS X’ten bildiğimiz fotoğraf / belge görüntülemeye yarayan Preview ve metin düzenleyici program TextEdit.



ios8-screen
Helathbook ile ilgili zaten detaylı yazılar yazmıştık. Tips uygulamasının bir ipucu uygulaması olacağı açık ama Apple’ın böyle bir uygulama yapma nedenini kestirmek zor. Eminiz Apple yine kendine has bir şeyler eklemiştir. Asıl konuşulması gereken bence Preview ve TextEdit uygulamları. Aslında iOS 8 hakkında bize en iyi bilgileri bence bu uygulamalar veriyor. Mac’te çok sık kullandığımız bu uygulamalar muhtemelen diğer icloud bağlantılı uygulamalarda da olduğu gibi (adres defteri, anımsatıcılar, takvim, imesaj, notlar, facetime, fotoğraflar, harita, iwork vs gibi) iOS cihazımız ve Mac OS cihazımızı arasındaki bağlantıyı güçlendirecek ve günlük kullanımı kolaylaştıracaktır.



ios-8
Teknolojiyi yakından takip eden okuyucularımız mutlaka biliyorlardır ki, Microsoft da buna benzer bir birleşimi Windows 8 platformu ile yapmaya çalışıyor. Ama aslında ikisi arasında büyük farklar var. Her ikisi de mobil cihazımızı bırakıp bilgisayarımızdan kaldığımız yerden devam etmemizi sağlayacak bir çözüm için uğraşıyor ama Microsoft tüm cihazlarda çalışan tek bir işletim sistemini hedef almış iken Apple, işletim sistemleri ve kullanımları birbirinden bağımsız ama uygulama bazından birbirlerine bağlı bir çözüm yaratmaya çalışıyor. Tabi Microsoft özellikle mobil ve tablet konusunda piyasanın çok gerisinde olduğu için (kullanılan ürün sayısından bahsediyorum) bu alanda da istediğini yapmak konusunda büyük sorun yaşıyor. Apple ise bu özellikleri iOS cihaz kullanıcılarını daha çok Apple bilgisayar almaya teşvik eden bir yöntem olarak görüyor.Ve bunda da şu ana kadar başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Kategoriler
Etiketler

1 Yorum

Seninkini ekle

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.