10inch 2048×1536 Çözünürlükte Retina Ekranlı iPad 3 Üretimi Başladı


ipad 3 ile ilgili haberler yağmur gibi gelmeye devam ediyor!

Ekran üretimleri üzerine araştırmaları ile ünlü analist Richard Shim, CNET’e verdiği son röportajda yaptığı araştırmalar sonucunda 2048×1536 çözünürlükte, 10inch retina ekranlı iPad 3 üretimlerinin başladığını öğrendiğini açıkladı.

Üretim işleminin detaylarının yanında, Richard Shim’e göre ipad 3’ler Aralık ayında satışa sunulacak şekilde tamamen hazır olacak. Shim, Ocak 2013 ayında ipad 3’lerin mağazalardaki yerlerini alacağını tahmin ediyor.

Yükse çözünürlükteki retina ekran zaten beklenen bir özellikti ancak ekran boyutunun yarım “inch” kadar büyümesi yeni ve biraz şüpheli bir haber olmakla beraber, belirtilen çözünürlüğe elverişli olması için gerekli olabileceği de düşünülünce doğru bir haber olabilir gibi de gözüküyor.

Yapılan son haberlere göre Apple bir yandan retina ekran özelliğini ipad 3’e getirmeye çalışırken diğer yandan ipad 3 ölçülerinin kesinlikle büyümesini istemiyor hatta daha da inceltmeye çalışıyor. Ancak bu tür yüksek çözünürlükteki bir ekran için bir değil iki LED ekran gerektiği ve üreticilerin Apple’ın istediği gibi bir ekranı üretmekte zorlandıkları ön görülüyor. Bu bağlamda yine son haberlere göre bu sorun çift değil tek LED ekranın iki LED ekran chip’i ile çalıştırılarak çözüldüğü.



Esasında daha bu hafta başında DigiTimes son iOS sürümünde J1 ve J2 uzantılı iki bilinmeyen ürün kodu olduğunu duyurmuş ve bunların yüksek çözünürlükte iki yeni ipad modeli olduğunu iddia etmişti. Bu habere göre bu modellerden biri tamamen yeni bir dizayn diğeri ise retina ekranli ipad 2



Görüne o ki iphone’daki gibi yine iki model beklentisi var ve bu beklenti ipad 3 çıkana kadar giderek büyüyecek!

 

Kategoriler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.