Apple mı, Android mi?


Apple mı, Android mi tartışması öyle kolay kolay çözülemeyecek kadar karışık ama güncel satış rakamları biraz da olsa resmi netleştiriyor. Geçen hafta başında Gartner isimli araştırma şirketi 2012’nin 3. çeyreğinde Android’in kullanımını ikiye katladığını (%52,5) ve iphone’nun % 15’lik bir gerileme yaşadığını duyurmuştu.

Bu rakamlar iphone 4S çıkmadan önceki rakamlar, yani iphone’dakı düşüşün önemli nedenleriden bir tanesi muhtemelen iphone 4S’in gecikmesi! Başka ilginç bir araştırma GfK isimli bir şirketin Reuters ajansında yayımlanan raporundan geldi.

Bu araştırmaya göre telefonlarına en sadık kullanıcılar iPhone kullanıcıları. iPhone, Android ve RIM (blackberry) kullanıcalırına “bir daha telefon aldığınızda yeni bir modele geçmeyi düşünür müsünüz” diye sorduklarında iPhone sahiplerinin %84’ü “hayır” diye cevap vermiş. Android kullanıcılarında bu rakam %60, Blackberry’de ise % 48. iPhone kullanıcılarına “neden başka bir markaya geçmek istemiyorsunuz” diye sorduklarında ise sırası ile;

 

“telefon ve app özellikleri” (%33),

 

“başka telefonların kullanımını öğrenmek istemiyorum” (% 29)

 

“bilgilerimi başka telefona taşımak için uğraşmak istemiyorum” (% 28)

 

şeklinde cevap vermişler.



 

Akıllı telefonlardaki rekabetin önümüzdeki sene windows mobile telefonlar ile daha da kızışmasını ve iphone’un piyasa payının biraz daha düşmesini bekleyebiliriz.

 

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.