iPhone 4S inceleme: A5’e geçiş


Daha hızlı, daha atik – A4’ten A5’e geçiş

Iphone 4s’in tanıtımı beklendiği gibi Apple’ın kendi geliştirdiği yeni çift işlemcili A5 mikrodevresi ile başladı. 7 kat daha iyi görsel görünüm, daha hesaplı pil kullanımı ve daha hızlı işletim sistemi kullanımı getireceği söylendi. Özellikle Safari kullanımının IOS 5 ile zaten 4-5 kat hızlanacağı, A5 “chip” ile iPhone 4’den bile daha iyi olacağının sözü verildi.

Ben şahsen iPhone’da oyun oynamıyorum. O yüzden oyunların görselliğinde ne kadar bir gelişme var bir yorum yapamayacağım. Ipad 2 kullanan birisi olarak da işletim sisteminde, yani uygulama açma, geçişler vs’de çok büyük bir fark gördüğümü de söyleyemem. Iphone 4 ile karşılaştırma yaptığımda, “evet biraz daha hızlı açılıyor ama fark gerçekten üzerine durmaya değecek kadar değil” şeklinde düşündüm. Ama mesala kilit ekranından fotoğraf çekmeye geçişteki hız çok tatmin edici ve rakiplere bu konuda ciddi fark atmış durumda. Iphone 4 ile de arasında belirli bir fark var, bunu rahatça hissediyorsunuz.

Pil konusu elbet kişiye göre değişir ve Apple bunu yeni güncellemeler ile biraz daha iyileştirecektir. Önceki iPhone’larımdan da bildiğim için bunu rahatça söylüyorum. Ancak genel kullanıma göre pilde iyileşme olmadığı gibi az da olsa bir gerileme olduğunu yine de belirteyim. Konuşma ve bekleme süreleri kağıt üzerinde artmış fakat data kullanım, müzik ve app kullanımları bence iPhone 4’e göre daha fazla pil yiyor. Yine gecelik olarak iPhone’umu şarj etmem gerekiyor.



Safari ise iPhone 4’e göre çok daha hızlı. Diğer telefonlarla karşılaştırmaya bile gerek yok. Bilinen bazı markalarla yaptığımız karşılaştırmalarda fark zaman zaman 3-4 saniyenin üstüne bile çıktı.

Üçüncü bölümde çok yakında kamera ve video çekimlerindeki değişikliklerden bahsedeceğim.



iPhone 4S: inceleme 1

Kategoriler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.