iphone 5


iphone 5 söylentileri devam ediyor

Aylarca devam eden söylentilere rağmen nihayetinde tamamen yeni bir dizaynla iphone 5 değil, bildiğiniz gibi biraz daha geliştirilmiş olarak iphone 4S çıkmıştı. Ama görünen o ki iphone 5 bir söylentinin ötesinde devam eden bir çalışma ve 2012 senesinde satışa çıkma ihtimali yüksek.



Amerikan iş dünyasının ünlü haber portallarında biri olan “Businessinsider”, web sitesinde yaptığı haberde iphone 5’in prototip’ini gördüklerini hatta bir demo kullanım bile yaptıklarını açıkladılar. Habere göre iphone 5 halen geliştirilmekte olan bir ürün ve tamamen değişmiş bir dış görünüşe sahip. Ayrıca bu yeni iphone’un özellikle pil olmak üzere bazı pratik problemler taşıdığı ve henüz tam olarak son kullanıcıya satılacak kalitede olmadığı söyleniyor. Bundan birkaç ay öncesine kadar Apple halen iphone 5’i çıkarmayı düşünmüş ama bu sorunlar yüzünden vazgeçmiş!



Yeni iphone’un yine bu site tarafından kesin olduğu söylenen özelliklerinin derlemesi şöyle:

  • 4-inch, yani 10.1cm ekran. Şu andaki ekran 3.5-inch yani 8.9cm.
  • Arkası tamamen alüminyum
  • Kapasitif “home” düğmesi
  • Göz alıcı ince görünüm
  • iphone 4S’ten bile daha hızlı
  • 10-megapixel kamera

Yetersiz pil performansının yanında Steve Jobs’un ekranın büyüklüğü konusundaki endişeleri (hatta tamamen karşı olduğu söyleniyor – Steve Jobs’a göre büyük ekran tek elle kullanım kolaylığını bozuyor) nedenleri ile iphone 5 tüketici ile bu sene buluşturulamamış.

iphone 4S çıkmadan önce iki iphone modeli çıkacağı çok ciddi şekilde bekleniyordu. Hatta yeni iphone 5 modeli için bazı firmalar kılıf dahi hazırlatmıştı. Görünen o ki iphone 5 bir dedikodunun ötesinde fiziki olarak geliştirilmiş ve 2012’de satışa sunulabilir.

Kategoriler
Etiketler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.