Microsoft TellMe ve Siri karşılaştırması!


Bundan birkaç gün önce Microsoft’un üst düzey yetkililerinden Craig Mundie verdiği bir röportajda Siri’nin esasında yeni bir şey olmadığını hatta Windows Mobile’ın çıktığı günden beri TellMe isimli programı ile zaten böyle bir özelliğe sahip olduğunu soylemişti.

Bu yüzden Siri’nin başarısının aslında tamamen Apple’ın pazarlama başarısı olduğunu iddia etmişti. Şahsen ben haberi ciddiye almıştım ama bir karşılaştırma şansım olmadığı için sitemize taşımamıştım.



Ancak internet dünyasının en çok bilinen teknolojiı video kanallarından techaudottv kısa ama öz bir karşılaştırma yapmış, mutlaka izlemenizi tavsiye ediyoruz.

Şunu da söylemekte fayda var; Siri şu an mükemmel değil, yeni bir icat zaten hiç değil (zaten Apple Siri teknolojisini başka bir şirketten satın almıştı). Bence asıl konuşulması gereken (daha doğrusu Microsoft’un irdelemesi gereken) Siri’nin ne olduğu değil, Apple’ın Siri ile iphone’da ne yapmaya çalıştığı! Microsoft’u hepimiz seviyor ve kullanıyoruz. Ancak değerli vakitlerini yeni bir şeyler icat etmeye harcamalarında fayda var diye düşünüyorum!

 

 

Kategoriler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.