Hepsiburada iPhone uygulaması sonunda geldi


Türkiye’nin en eski ve en büyük online alışveriş mağazalarından Hepsiburada.com’u bilmeyeniniz yoktur. Herhalde güvenilirlik ve büyüklük konusunda bu konuda en başta geleni demek çok da yanlış olmaz.

Ancak iPhone’un ve akıllı telefonların 2007-2008 yıllarından bu yana ciddi ivme kazandığı bir ortamda, uygulamasını yapmasa bile bu güne kadar iPhone veya akıllı telefon uyumlu bir site versiyonunun olmaması ciddi olarak büyük bir eksiklik olarak göze çarpıyordu.

Çünkü artık teknolojiden tutun, kitaba ve ya bebek alışverişi ve daha sayamayacağımız herşeyi barındıran bir alış veriş sitesinin en önemli artısı bir mağazaya gittiğinizde bunun internet satış fiyatının ne kadar farklı olduğunu görmek, en azından benim için. Bildiğiniz gibi özellikle AVM’lerin içerisinde olan mağazalar kar marjlarının üstüne bir de mağaza giderlerini koyduklarından internet sitelerinin sunduğu uygun fiyatlara ulaşmaları neredeyse imkansıza yaklaştı.

Bu yüzden bu kadar çeşitliliği olan bir alışveriş sitesinin uygulamasının ya da en azından iphone uyumlu bir sitesinin olmayışı beklentileri karşılamıyordu, ta ki Hepsiburada.com uygulamasını App Store’da sunana kadar.



Daha önce bunun ilk ön ayağı oldukça rekabetçi fiyatlar sunan Vatan Bilgisayar’ın Vatan i-store uygulaması olmuştu. Bu herhalde hepsiburada yönetimini de harekete geçirmiş olacak ki Pozitron’a bu uygulamayı yaptırmaya karar vermişler.

Aslında uygulama Vatana Bilgisayar’da olduğu gibi açılışta ön plana çıkarılan kampanyalarla başlıyor. Bu kampanyalardan birini seçebiliyor yada üstte yer alan arama bölümünü, barkod aramayı ve altta yer alan menülerden de kategorik seçimlerle aradığınıza ulaşabilirsiniz.

Barkod arama aslında yukarıda bahsettiğim bir mağazada iken alternatif internet fiyatını öğrenebilmek için oldukça avantajlı. Yine Vatan Bilgisayarın uygulamasında var olan bu özellik Vatan Bilgisayarın çeşitliliğinin özellikle elektronik eşyalarla kısıtlı olmasıyla belki bu kadar işe yaramıyordu. Çünkü Hepsiburada’da elektronikten , mobilyaya, otomobil bakımına kadar herşey neredeyse mevcut.

Ürünü bulduktan sonra içerisinde herhalde en yoğun ürün yorumları bulunan sitedeki tüm yorumlara buradan da ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca bu ürünü Facebook, Tweeter ve email ile paylaşabilirsiniz.

Kategorik arama bölümü ise değişik bir listeleme ile sunulmuş. İlk başta yadırgadığım bir yapı ancak yine de çeşitliliğin fazla olduğu bir kategori listesi için mantıklı olabilir. Ama yine de ilk bakışta kafa karışıklığı yarattığını düşünüyorum.



Ayrıca daha önceden hepsiburada’dan hesabınız var ise bununla giriş yapıp geçmiş siparişlerinizi görüntüleyebiliyorsunuz.

Kısacası bence genel olarak herşeyi bulabileceğimiz bir mağazanın uygulamasının App Store’da yerini alması oldukça güzel. Hepsiburada internet üzerinde en uygun fiyatlı siteler arasında yer almıyor ama en azından arkasındaki kurumsal yapı ve sadece distribütör ürünleri satıyor olmaları, harici ithalatçı firmaların ürünlerini satan ve ucuz fiyat sunan bazı diğer internet mağazalarına nazaran bir güven oluşturuyor.

Uygulama ücretsiz olduğu için hemen indirip isteklerinizi karşılayıp karşılamadığını inceleyebilirsiniz.

Hepsiburada iPhone Uygulamasını indir

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.