iPhone’daki Türk Uçan Civciv Oyununu inceledik


Bundan yaklaşık 1 ay kadar önce iPhone için geliştirilmiş ve Angry Birds’den esintiler bulunan, tamamen Türk yapımı Uçan Civciv’i sonunda inceleme şansını bulabildim.

Uzun zamandır incelemesini yapmayı düşündüğüm oyunlardan birisiydi. Her türlü oyunu satın alıp oynayan biri olmamakla beraber, oyunlara ilgim de geçmişimden dolayı oldukça var ve bu konuda aslında biraz da seçiciyim diyebilirim. Ama fırsat bulmuşken Uçan Civciv iPhone oyunundan bahsedelim;

Uçan Civciv yazının başında bahsettiğim gibi Angry Birds’den en azından karakter olarak esinlenilmiş bir oyun. Ancak tabi ki oyun yapısı olarak oldukça farklı. Ancak level geçişleri ve level’ların düzenlenmesi yine benzer oyun yapılarına benziyor ki bence bu iyi düşünülmüş, yeni baştan bir bölüm geçme sistemi yerine oyuna çabuk adaptasyonu sağlayacak daha önce başarılı olmuş bir yapı kullanılmış.

Oyunun hikayesinde ise, civcivlerin uçmayı istemesine hiciv yapılmış ve normalde uçamayan oyundaki civcivimizin tahta kanatlar takarak uçma çabası. Civcivimizi sağ ve solda bulunan oklara basarak sola veya sağa uçmasını sağlıyoruz ve paytak bir uçuş ile giden civcivin arıları yakalayarak puan toplamasını sağlıyoruz. Bunun yanında et obur olan çiçeklerden kaçmamız gerekiyor ancak kaçamazsak maalesef çiçekler civcivimizi yutuyor.



 

Oyunda toplam 60 bölüm, OpenFreit ile online özellikler ve 20 görev bulunuyor. Oyun aynı zamanda iPhone 4 ve iPhone 4S’lerdeki Retina Display özelliği ile yüksek çözünürlük sunuyor.

Açıkçası tamamen Türkçe oyunlar görmek oldukça sevindirici, oyununun eksiklikleri tabi ki var ancak başlangıç olarak  eğlenceli grafik ve sese sahip oyun belli bir süre sizi oyalayacaktır. Oyun ücretsiz değil ancak 0.99$ ödeyerek oyunu satın alabilirsiniz, bu tarz oyunlarda hoşlananlar için denenebileceğini düşünüyorum, ayrıca aşağıda oyunda çekmiş olduğumuz bir game play videosunu da sizinle paylaşıyoruz bundan sonrası bütçenize bakıyor.

Uçan Civciv oyununu satın al



+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.