iPhone 5 yeni dizayna ve daha büyük ekrana sahip olacak!


Geçtiğimiz hafta içerisinde çeşitli teknoloji siteleri iPhone 5 ile ilgili yeni bilgiler aktardı. Bunların pek çoğu halen dedikodu ancak birkaç haber neredeyse tüm kaynaklar tarafından doğrulanmış durumda. Apple ile ilgili haberler konusunda en çok güvenilen sitelerden biri olan ve daha önce de birçok kez doğru haberler duyuran 9to5mac isimli site iPhone 5 ile ilgili bazı heyecan verici bilgiler ve fotoğraflar paylaştı.

Biz de bu haberleri sizler için bu makalemizde topladık. Hatırlatmakta fayda görüyoruz, bu haberler halen spekülasyon ve doğru olsalar bile bahsedilen özellikler Apple tarafından değiştirilebilir veya bu özellikler bir prototip’in özellikleri olabilir. Biz iPhoneTurka olarak birçok bilginin doğru olduğunu düşünüyoruz ve bu yüzden sitemizde paylaşmaya değer bulduk.

Tamamen farklı dizayn ve daha büyük ekran

iPhone 4S çıkmadan önce birçok kesim ve kaynak faklı bir iPhone dizaynı bekliyordu ancak yine güvenilir bazı siteler bir dizayn farkı olmayacağını iddia etmiş ve haklı çıkmıştı. Ama bu sefer aynı kaynaklar yeni bir dizayn konusunda çok iddialılar ve aşağıdaki fotoğraflar da bunların kanıtı:





Peki içindeki değişiklikler neler?

Yine kesin olmamakla beraber, 9to5mac ekibi gerek iOS 6 kodlarından aldıkları ipuçlarına dayanarak gerekse bu yeni çerçevede yaptıkları incelemeler sonucunda iPhone 5’de yeni bir grafik işlemcisi (iPad’de bulunan A5 mikro işlemcisinin benzeri), daha ince ve güçlü bir pil haznesi ve güçlendirilmiş bir ses çıkışı olduğunu söylüyor. Ayrıca 3.5mm kulaklık girişi artık altta gözüküyor, USB kablo girişi daha ince ve flash ile kamera arasında yeni bir eklenti var. Ancak bunun ne olduğunu kestirmek şimdilik mümkün değil. Yeni iPhone bu resimlere ve tüyolara göre 1136 x 640 çözünürlükte ve 3.999 inch olacak. Kalınlık konusunda tam net bir bilgi yok ama iPhone 4S’ten daha kalın olabilir gibi gözüküyor.  Eni de iPhone 4S ile aynı olacak ancak yine resimlerden görüldüğü gibi eski iPhone’lara göre daha uzun olacak.

Kategoriler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.