Yeni iPhone’de NFC modülü de olacak!


Geçtiğimiz günlerde iPhone 5 ile ilgili son haberleri aktarmıştık ve yeni iPhone’un daha farklı bir dizayna ve daha büyük ekrana sahip olacağının birçok kaynak tarafından doğrulandığını okuyucularımıza duyurmuştuk! iPhone 5 için gelen haberlere şimdi de NFC modülü eklendi. NFC (Near Filed communication – yakın alan iletişimi) esasında birçok yeni telefonda son 1-2 senedir bulunuyor ancak kullanımı halen yaygınlaşmış durumda değil. NFC sayesında güvenli olarak kablosuz ve hızlı (herhangi bir ayar gerekmeden) bilgi alış verişi yapılabiliyor.

Örneğin bir kredi kartının bilgileri bir başka NFC cihazına aktarılabilir ve kredi kartı yerine ödemelerde yine NFC özelliği olan bir cihaz aracılığı ile telefonunuzun ekranından onay vererek ödeme yapabilirsiniz. NFC telefonlar arası dosya paylaşımında da kullanılabilir ancak bu özellik zaten bluetooth vs ile gayet iyi şekilde çalışıyor. Tahminlere göre Apple yine klasik olarak, var olan bir servisi/teknolojiyi yeniden yaratmayı planlıyor. Apple’ın zaten genel tarzı bir ürünü kullanıcı için kolaylaştırmak ve daha sonra bunda para kazanmak. Ve muhtemelen başarılarının ardındaki en büyük neden de zaten bu.



Geçtiğimiz hafta WWDC’de Apple PassBook isimli bir uygulama duyurmuştu. Hatta birçok şirket ile ön anlaşma dahi yapmışlar. Bu uygulama ile müşteri kartı, kupon, uçuş puanları gibi dijital bilgileri aynı uygulamanın içinde tutup, yine bu uygulama içinden harcama yapabiliyorsunuz. Ya da uçuş kartınızın bar kodunu kayıt edip telefonunuzu tarattırarak check-in yapabilirsiniz. Apple PassBook’a muhtemelen kredi kartı özelliğini de ekleyecek. Esasında bu tür girişimler başka şirketler tarafından da yapılmıştı ancak yukarıda da söylediğimiz gibi henüz pratik ve yaygın olan bir çözüm şimdilik yok! Tabi burda asıl ilginç olan, Apple’ın kendi sisteminindeki milyonlarca üyesine kendi kredi kartlarını kullandırabilme potansiyeli olacak. Birçok kullanıcı zaten Apple’a kredi kartı bilgilerini vermiş durumda. Apple’in yapması tek gereken kredi kart sahibi bankalarla anlaşması ve iPhone’lar üzerinden kullanımına izin vermesi.



Kategoriler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.