iPhone için 2012 Ramazan İmsakiyesi çıktı


Bir Ramazan’ın daha gelmesine 2 hafta gibi kısa bir süre kaldı ve biz de önümüzdeki günlerin önemli dönemlerinden olan Ramazan için yararlı bir uygulamayı incelemeye karar verdik.

Bu uygulama geçtiğimiz yılın en çok indirilen Ramazan uygulaması olan İmsakiyeler.

İki hafta gibi kısa bir süre kalmasına rağmen şu an 2012 yılının Ramazan imsakiyesi sadece bu programda olduğu için sizlerle paylaşmak istedik. İmsakiyeler adından da anlaşılabileceği gibi Ramazan dönemi boyunca iPhone üzerinden bulunduğunuz şehir veya ilçe için iftar ve sahur zamanlarını size hatırlatan bir uygulama.

Uygulamada o an iftara veya sahura ne kadar zaman kaldığı, Ramazanın kaçıncı günü olduğu, yerimi bul bölümü ile bulunduğunuz şehrin otomatik olarak bulunması ile o ilin imsakiyesini görebilme özelliği, tüm ayın takvimi ve iftar-sahur alarmları bulunuyor.

 

İmsakiyeler uygulaması içerisinde Diyanet’in yayınlamış olduğu tüm Türkiye il ve ilçeleri bulunuyor. Bu açıdan tatmin edici olmasına karşın yurt dışında yaşayan kullanıcılar için bir güncelleme olacak mı onu henüz bilmiyoruz. Ancak Türkiye’de yaşayan kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayabileceği açık.

Ücretsiz bir uygulama olduğu için çok detaylı bir inceleme yapma gereği duymadık, işinize yarayacığını düşünüyoruz.



Uygulamayı indirmek için yandaki linki kullanabilirsin İmsakiyeler iPhone uygulaması

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.