Yeni iPhone, yeni iPod touch, yeni iPad: Hepsi Eylül’de mi çıkıyor?


Bu sabah iPhone 5’in, Eylül’ün 22’sinde çıkacağı haberini takipçilerimize duyurmuştuk. Aynı haberde iPad Mini’nin de Eylül’de açıklanacağını ama çıkış tarihinin belli olmadığını söylemiştik. Gün içinde son gelen haberlerle beraber hem iPad Mini’nin çıkış tarihi hem de Apple’ın Eylül sonrası çıkaracağı diğer tüm cihazlar hakkında yeni bilgilere ulaştık ve sizler için derleme bir haber hazırladık.

  1. Yeni iPhone Eylül ayının ortalarında çıkacak, ki bunu zaten sabah duyurmuştuk.
  2. Apple 2 yeni iPhone kılıfı çıkaracak. Bunlardan bir tanesi iPhone ile beraber satışa sunulan bildiğimiz bumper gibi olacak. Diğeri ise muhtemelen bazı ekstra özelliklere sahip olacak. Bunun iPhone’u ayakta tutacak bir aksesuar olduğu tahmin ediliyor. Bu bilgi kesin değil ancak, Apple eğer böyle bir kılıf yapıyorsa muhtemelen iPad için de yapacaktır.
  3. Yeni iPod touch da iPhone 5 ile beraber satışa sunulacak ve aynı özelliklere sahip olacak. Yani 1136×640 ekran çözünürlüğü sahip olacak ve donanımsal olarak da iPhone 5’e benzeyecek
  4. Yeni iPod Nano. Henüz çok fazla bilgi yok ancak daha uzun olacağı tahmin ediliyor.
  5. Küçük USB girişli 7.85 inch iPad mini Ekim ayında satışa sunulacak. Mini Smart Case de iPad mini ile beraber çıkacak.
  6. En ilginç olan haberi ise sona sakladık. Apple bu sene içerisinde normal ebatlarda yeni bir iPad daha çıkaracak. Dedikodulara göre bu iPad daha ince olacak ve mevcut iPad’lere göre çok daha az ısınacak. Ayrıca bu iPad’in de küçük USB bağlantısına sahip olacağı ve Sharp tarafından üretilen ince ekranlar sayesinde daha az pil yiyeceği tahmin ediliyor. Bu yeni normal ebat iPad’lerde ve mini iPad’lerde arka tarafta henüz ne için kullanılacağı belli olmayan bir mikrofonun varlığından da sıkça bahsediliyor. Çok büyük ihtimal ses kesici (noise canceling) görevi görecektir.  Biz gerçekten bahsedilen şekilde yeni bir iPad dizaynının olabileceğini tahmin ediyoruz ama muhtemelen Apple 2012 Mart’ında önce bu iPad’ı satışa sunmaz diye düşünüyoruz.



 



 

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.