Apple güvenlik açığını gidermek için iOS 6.1.3 güncellemesini çıkarttı


Apple, kilit ekranındaki güvenlik açığını ve bazı ufak güncellemeler için iOS 6.1.3 versiyonunu iPhone, iPad ve iPod touch’a çıkarttı.

ios_613 ios_613-2

Kilit ekranında ciddi bir güvenlik açığı bulunduğunu ve bu açık sayesinde bazı kişisel bilgilerinize ulaşaılabileceğini daha önce sizlerle paylaşmıştık: iOS 6.1 kilit ekranında güvenlik açığı ile kişiler, mesajlar, email, fotoğraflarınıza erişilebilir!
Apple bu güncelleme ile bu sorunu gidermiş görünüyor. Bunun yanında Japonya haritalarında iyileştirme yapıldığı da bu sürümün bir diğer özelliği. Ancak versiyonun amacının güvenlik açığını gidermek için çıkarıldığını belirtmemiz hiç de yanlış olmaz.



Jailbreak yapmak isteyenlerin ise şimdilik bu versiyondan uzak durmasında fayda var. Özellikle iOS 6’yı Jailbreak yapan evad3rs ekibi bu konuda daha önce bir açıklama yapmış ve iOS  6.1.3’te Apple’ın Untethered Jailbreak yapmak için kullanılan açığı kapattığını belirtmişti: evasi0n Jailbreak iOS 6.1.3 versiyonunda çalışmayacak!

Bizim de Untethered Jailbreak yapmak isteyenlere tavsiyemiz bu versiyondan uzak durmanız. Şu an için sadece iPhone 4 ve iPhone 3GS için alternatif tethered Jailbreak metodu bulunmakta, bu metod tethered olması nedeniyle tavsiye etmemekle beraber yapmak isteyenlere de işlemleri yaparken dikkatli olmalarını öneririz.

4 Yorumlar

Seninkini ekle
  1. 3
    Oguz

    ben yanlislikla Geçis yaptim nasil JB yapabilirim o Alternatif jailbreak metodunu anlatirmisiniz yada anlatimi varsa Link’ini yollarmisiniz ACIL YARDIM

+ Yorum Yap

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.