Yeni patent, yeni bir umut mu?


iPhone’larda cam kırılma derdi bitiyor! (mu?)

Apple’ın yüzlerce yeni patentlerininden birinin detayları daha geçen hafta Amerikan patent ofisi tarafından açıklandı. Bu yeni patent sayesinde iPhone gibi taşınabilir cihazların cami artık öyle kolay kolay kırılmayacak.



Aslında buna benzer dedikodular daha önce Samsung için de ortaya atılmıştı ama sonradan arkası gelmedi. Zaten Samsung daha çok cihazlarının ekranlarını büyütüp, işlemcilerinin çekirdek sayısını artırmaya odaklanmış gözüküyor.

Peki nedir bu patentin sırrı? “Daha sağlam cam demeyin bana” dediğinizi duyar gibiyim! Patent’ten ortaya çıkan ise çok daha farklı bir şey. Apple, iPhone ve benzer cihazların içine yeni bir mekanizma koyacak. Bu bir sarsıntı algılama mekanizması olacak ve serbest düşüş esnasında (yani telefonunuzu belli bir hızla yere fırlattığınızda değil) cihazın düşürüldüğünü tespit edecek. Hatta bu sistem düşüş esnasında cihazınızın tahmini çarpma noktasını dahi algılayabilecek. Böylece iPhone ahlar vahlar arasında direk caminin üstüne kapaklanmayacak. İcat bunla da bitmiyor; yine aynı mekanizma ayrıca cihazın düşüş esnasındaki düşme hızını da yavaşlatacak!

6a0120a5580826970c017d4229d580970c-800wi



Başına gelenler bilir, Türkiye’de bir iPhone’un camını değiştirmek oldukça pahalı. Eğer Apple böyle bir özelliği hayata geçirirse gerçekten hem büyük sükse yapacak, hem kullanıcıları büyük bir dertten kurtaracak, hem de muhtemelen önemli bir sektörün köküne kibrit suyu dökmüş olacak. Bizim size tavsiyemiz bu icat gerçekleşene kadar cihazlarınızı güzel kılıflar içinde korumaya devam etmeniz 🙂

Kategoriler

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.