Dikkat: Mesajlarda bulunan iOS güvenlik açığı ve çözümü


iOS’larda bir güvenlik açığı tesbit edildi. Bu açık sayesinde belirli karakteri içeren aşağıdaki mesajı bir iPhone kullanıcısına gönderdiğiniz takdirde mesajı alan iPhone kilitli ekran modundaysa kapanıyor. Ancak tekrar telefonu açabiliyorsunuz, yine de bu mesaj cihazı resetliyor diyebiliriz. Aynı zamanda bu mesajı alanların Mesaj uygulamasını açamadıklarına dair de bilgiler mevcut.

imessage-guvenlik-acigi



effective.

Power

لُلُصّبُلُلصّبُررً ॣ ॣh ॣ ॣ 冗

Bu mesaj iPhone’lardan atılabildiği gibi, Android’den de bu mesaj herhangi bir iPhone’a atılırsa yine kapatma işlemi gerçekleşiyor.

Son bilgilere göre şu an itibariyle güncel iOS yazılımında ve iOS 8.1.2’de bu açık mevcut. Daha öncekilerde bu açığı fark ettiyseniz bizimle paylaşabilirsiniz.

Aynı zamanda Whatsapp mesajında da bu açığın çalıştığını doğrulayanlar var.

Bu sorunun çözümü için Apple bir açıklama yaparak sorunun üzerinde çalıştıklarını belirtti. Apple bu süre içerisinde bu mesajı alan ve mesaj uygulamasını açamayanlar için yazılım güncellemede çözüm gelene kadar bir ara çözüm paylaşmış durumda:



  • Siri aktif değilse aktifleştirip, Siri’ye ingilizce ayarlıysa “read unread messages.” ya da Türkçe ayarlıysa “okunmamış mesajları oku” komutunu verin
  • Siri’yi kullanarak bu mesaja “reply” “cevapla” yapın. Cevapladıktan sonra Mesajlar uygulamasını yeniden açabilirsiniz.
  • Mesaj uygulamasını açtıktan sonra, o mesajın geldiği tüm mesaj akışını sola çekerek silme işlemini yapın. Ya da üzerine basarak silme işlemini gerçekleştirin. Tüm akışı silmeniz önemli.

 

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.