Apple’ın Yeni Telefonunun Adı iOS 11’de ortaya çıktı: iPhone X


Apple, iPhone’un 10. yılını işaretlemek için Salı günü özel bir iPhone çıkaracak ve son sızan bilgilere göre adı da “iPhone X” olacak. Donanım ve özellikleri konusunda birçok sızıntı gördük, ancak herkes bugüne kadar yeni iPhone’u, iPhone 8 olarak adlandırdı. Apple, iOS 11 içerisinde yer alan kodlardaki ifadelere göre, lansmanda duyuracağı 3 telefondan üst düzey telefonuna iPhone X diyecek.

iOS geliştiricisi Steven Troughton-Smith, çerçevesiz ekrana sahip doğrudan D22 kod adı ile bağlantılı olan iPhone X referanslarını keşfetti. Şimdiye dek elde ettiğimiz en güçlü bu göstergeye göre Apple, iPhone’un 10 yılını işaretlemek için özel bir isim vermeyi planlıyor. Troughton-Smith ayrıca, Apple’ın gelenek S markasını kullanmayı planlamadığını ve bunun yerine OLED olmayan cihazları için iPhone 8’e atlayacağını düşündüren, son iOS 11 yazılımında ayrı iPhone 8 ve iPhone 8 Plus referansları keşfetti. Apple’ın OLED cihazı için iPhone Edition, iPhone Pro ve iPhone 8 de dahil olmak üzere bir dizi farklı iPhone adı dolaşıyordu.



Bu son iOS 11 versiyonlarında sızmış olsa da, Apple iPhone X mağazalardan çıkmadan önce yazılımını değiştirebilir ve tamamen başka bir şey olarak adlandırabilir. Birçok söylenti, iPhone X’in gönderimlerinin OLED sıkıntısı nedeniyle ertelenebileceğini ve Apple’ın “Samsung” dan başka başka bir ekran tedarikçisi bulması gerektiğini “acil” ihtiyaç duyduğunu ileri sürdü. IPhone X, diğer iki modelden biraz daha sonra çıkarsa, Apple gelecekteki bir iOS 11 güncellemesinde adını ayarlamak için zaman bulabilir. Salı günü Apple’ın basın etkinliğinde söylenti olarak 1.000 ABD doları fiyat ve kesin çıkış tarihi hakkında daha fazla bilgi edineceğiz.



Bizi takip etmeye devam edin, bu konudaki yorumlarınızı da lütfen paylaşın..

+ Hiç yorum yok

Seninkini ekle

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.